Tampereelle uusi juhannusfestari, esiintymässä mm. briteistä Skindred ja Red Snapper

Valtteri on Tampereen Tullikamarilla keväällä 1918 loppunsa kohdannut punaisten nuori sotilas, jonka henki vaeltaa levottomana punatiilirakennuksen sopukoissa. Valtterin kunniaksi on aiemmin järjestetty kaksi festivaalia, joista viimeisin soi vuonna 2002. Juhannuksena 2013 Valtteri palaa suurempana ja monipuolisempana kuin koskaan. Valtteri – kapinan comeback!

Valtteri-festivaali järjestetään 20.-22.6.2013 Tampereen Tullin alueella. Tapahtuma-areenoina ovat Tullikamarin Klubi ja Pakkahuone, Bar Passion sekä Kulttuuritalo Telakka. Myös kaikille ravintoloille yhteinen ulkoalue, Tullinaukio, on festivaalin käytössä ja siellä koetaan ilmaisohjelmaa. Tapahtuman ikäraja on illalla 18 vuotta, mutta Tullinaukion päiväohjelmasta pääsevät nauttimaan kaikenikäiset.

Valtteri tuo Tampereelle runsaasti rytmiä. Tähän mennessä varmistuneita esiintyjiä ovat mm. brittiläiset Skindred, Red Snapper, The Skints ja Arrows of Love sekä 22-Pistepirkko & The Super Horns, Eva & Manu ja Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet.

Aiemmin Dubwar-yhtyeessä laulaneen Benji Webben Skindred tuo Valtteriin vankan annoksen punkin, rockin, hevin, reggaen ja elektron yhdistävää soittoa, josta syntyy oma genrensä: ragga metal. Lontoolainen Red Snapper panostaa puolestaan orgaaniseen instrumentaalisoundiin, jossa jazz ja dub liukuvat vaivatta trio hopiksi tai rankimmillaan drum’n’bass-rytmeiksi.

The Skints on brittireggaen tuore puheenaihe. Vuonna 2005 perustettu nelikko on ahkeran keikkailun myötä saavuttanut vahvan maineen kotimaassaan ja manner-Euroopassa loppuunmyydyillä keikoillaan. Nyt Suomen ja Tampereen on vihdoin aika päästä maistamaan tulevaisuuden mestaruussarjalaista. Toinen nouseva englantilainen akti on Arrows of Love, jonka vaihtoehtosoundissa on kaunista kaaosta ja möyriviä kitaroita.

22-Pistepirkko puolestaan juhlistaa Valtteria erikoisohjelmistolla: suomalaisen rockin omapäinen kulkija tuo festivaaleille The Super Horns -ryhmän ryydittämään yhtyeen arvaamatonta soundia.

Päiväkohtainen ohjelma, lippujen hinnat ja lisää esiintyjiä julkistetaan pian.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.