Talkin’ all that jazz – Herbie Hancockin levytys- ja filmiprojekti saapuu Suomeen

Grammy-palkittu jazz-virtuoosi ja -säveltäjä Herbie Hancock jatkaa valtavaksi menestykseksi muodostunutta, ”The Imagine Projectin” ympärille rakentuvaa kiertuettaan ja saapuu myös Suomeen kesällä. Konsertti toteutuu Musiikkitalossa, Helsingissä, tiistaina 17. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 16. huhtikuuta Lippupalvelussa.

Edellisen kerran Herbie Hancock esiintyi ”The Imagine Projectinsa” tiimoilta Suomessa marraskuussa 2010 loppuunmyydylle Finlandia-talolle. Kesällä Hancock saapuu konsertoimaan Musiikkitaloon ja ottaa mukaansa huippuyhtyeensä: bassossa James Genus (mm. Saturday Night Live Band), rummuissa Trewor Lawrence (mm. Alicia Keys, Stevie Wonder, Dizzy Gillespie) ja kitarassa sooloartistinakin tunnettu ja palkittu Lionel Loueke.

Herbie Hancockin ”The Imagine Project” on kansainvälinen levytys- ja filmiprojekti, jolla Hancock tekee yhteistyötä musiikin supertähtien kanssa eri puolilta maailmaa. Projekti hyödyntää musiikin universaalia kieltä ilmaistakseen rauhan ja globaalin vastuun keskeisimpiä teemoja. ”Imagine Project” -albumi esittelee huikean kattauksen kansainvälisten huippuosaajien eturivistöä, mukana on mm. Dave Matthews, Anoushka Shankar, Jeff Beck, The Chieftains, John Legend, India Arie, Seal, Pink, Juanes, Chaka Khan, K’Naan ja James Morrison. Albumi ja sen teosta tehty elokuva on suunnattu edistämään rauhan ja suvaitsevaisuuden arvoja sekä kunnioittavaa suhtautumista planeettaamme kohtaan, mutta kuitenkaan unohtamatta luovaa ja upean tunteikasta musiikillista sisältöä.

Herbie Hancock (s. 1940) on yhdysvaltalainen pianisti, orkesterinjohtaja ja säveltäjä, joka on luonut arvostetun uran jazzin parissa. Hancockin musiikki on usein kuitenkin melodista ja helposti lähestyttävää, ja monet hänen hiteistään ovat tulleet tutuksi myös suuremmalle yleisölle. Hancock tunnetaan myös kokeilunhaluisena muusikkona, joka yhdistelee usein funkin, soulin, bluesin ja jopa klassisen musiikin elementtejä jazziin. Musiikkialalla on harvoja artisteja, joilla olisi ollut yhtä suuri vaikutus akustiseen ja elektroniseen jazziin sekä R&B:hen kuin Herbie Hancockilla. Kuten legendaarinen Miles Davis sanoi omaelämänkerrassaan: ”Herbie oli askel eteenpäin Bud Powellista ja Theolonius Monkista enkä ole kuullut kenestäkään, joka olisi tullut hänen jälkeensä.”

KONSERTTI
Ti 17.7.2012 klo 19.30 Helsinki, Musiikkitalo

LIPUT
89 / 69 / 59 / 44 euroa + mahd. toimituskulut
Myyntiin ma 16.4.2012 klo 9 Lippupalvelun myyntipisteissä