Sziget – musiikin juhlaa Budapestissa

Tänäkin kesänä musiikin ystäviä hemmotellaan ympäri Eurooppaa toinen toistaan suuremmilla ja monipuolisemmilla festivaaleilla. On jo instituutioiksi muodostuneita mammuttitapahtumia kuten Roskilde ja pienemmän mittakaavan täsmäiskuja kuten Roadburn. Isojen pelaajien sarjaan kuuluu myös Budapestissa 12.8. – 16.8. järjestettävä Sziget Festival, joka on eittämättä mittakaavaltaan festareiden kärkipäätä.

Historia

Szigetin juuret ulottuvat vuoteen 1993, jolloin kyseessä oli vielä vaatimaton opiskelijatapahtuma. Sittemmin kävimäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti ja ennätys rikottiin vuonna 2005 385 000 kävijällä. Kestoltaan ja kävijämääriltään puhutaankin yhdestä Euroopan suurimmista festivaaleista ja 108 hehtaarin alueelle mahtuukin kaikkea maan ja taivaan väliltä.

2009

Tänä vuonna esiintymään on saatu taas nimekäs joukko maailman huippuartisteja genreen katsomatta. Suurimmista nimistä mainittakoon juuri rivinsä uudestaan koonnut Faith No More, Lily Allen, Fatboy Slim, takaisin elektronisen musiikin kärkikastiin uusimmalla levyllään noussut The Prodigy, Pendulum, The Offspring, Manic Street Preachers ja kasapäin muita huippuartisteja. Henkilökohtaisesti varsinkin Suomessa poissaolollaan loistanut Squarepusher on harvinaista herkkua ja on jo lähes yksin syy festareille lähtöön. Ei siis ihmekään, että tunkua paikalle on, varsinkin kun lippujen hinnatkin on saatu pidettyä sangen maltillisesti 150 eurossa – käypä hinta, kun ajattelee, että Suomessa parin päivän Ilosaari-keikasta saa pulittaa 70 euroa, eikä kattaus pääse edes lähelle Szigetin tarjontaa.

Allekirjoittaneen onkin tarkoitus astua koneeseen ja suunnata paikan päälle haistelemaan kansainvälistä ilmapiiriä ja tehdä tapahtumasta reportaasi ja jonkinlainen tiivistelmä syksyllä jatkuvaan Kunigaskerho-ohjelmaan. Tämän lisäksi tänne blogiin ilmestyy tasaisin väliajoin väliaikapäivitystä reissun edistymisestä ja eittämättä huikeista festivaalifiiliksistä.

Elokuu lähestyy ja matkakuume nousee nousemistaan.

Suomesta ainakin Jookoskookos.com järjestää festaripaketteja kuljetuksineen, joten luultavasti paikan päällä näkyy ja ennenkaikkea kuuluu tuttua ilkamointia.


Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.