Synkistelyn ystävien kuuma keikkakevät senkun vahvistuu, nyt keikalle tulossa OM

Suomalaisille doom-, stoner- ja psykedeliarock-faneille on tulossa kaikkien aikojen keikkakevät, sillä Sleepin, Graveyardin, White Hillsin ja Earthin lisäksi nyt myös OM on vahvistanut saapuvansa Helsinkiin. Edellisen kerran viime vuoden helmikuussa Suomessa vieraillut yhdysvaltalaistrio nousee Nosturin lavalle torstaina 5. huhtikuuta.

Sleepin riveistä tutun Al Cisnerosin, Grailsissa soittavan Emil Amosin sekä live-kokoonpanon täydentävän, Lichens-taiteilijanimen takaa löytyvän, Robert Lowen muodostama OM soittaa hypnoottista, raskasta ja mantramaista doom/drone-metallia. Äänekkäistä keikoistaan tunnettu yhtye kuuluukin nykypäivän kokeellisen metal-musiikin menestyksekkäimpiin nimiin.

Keväällä ilmestyvän viidennen studioalbumin julkaisuun valmistautuvan OM:in edellinen pitkäsoitto, Shellac-nokkamies Steve Albinin tuottama ”God is Good” julkaistiin vuonna 2009. Nykyisin Drag Citylle kiinnitetyn kokoonpanon materiaalia on aikaisemmin ilmestynyt muassa Southern Lord-, Neurot- ja Sub Pop -levymerkkien kautta.

Illan avaa huippuarvioita juuri ilmestyneestä debyyttialbumistaan ”Death and Decay” kerännyt Death Hawks. Juurevaa ja psykedeelistä retro-rockia soittavaa kokoonpanoa on verrattu muun muassa Hawkwindiin, Wolfmotheriin ja Black Sabbathiin.

Konserttiin ei ole ikärajaa, mutta täysi-ikäisille on rajattu anniskelualue.

KEIKKA
To 5.4.2012 Helsinki, Nosturi

LIPUT
Myyntiin ke 22.2.2012 klo 9.00
25 EUR +toimituskulut
Ennakko: Tiketti