Suomalaisvoitto Midemin teknologia-startup -yritysten kilpailussa

Cannesissa, Ranskassa 28.-31.1. järjestetty maailman suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma Midem on viime vuosina kehittänyt sisältöään tavoitteenaan löytää musiikkialalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tapahtumassa järjestettävään midemlab-kilpailuun valitaan vuosittain lupaavimmat musiikkiaiheiset teknologia-startup -yritykset, joiden odotetaan menestyvän kansainvälisillä markkinoilla. Kilpailua pidetään lajissaan maailman tärkeimpänä ja sen on voittanut aikaisemmin mm. musiikin streaming-palvelu Soundcloud. Tänä vuonna kilpailun voitti omassa kategoriassaan suomalasyritys Ovelin, jonka WildChords-soitonopetuspeli teki tuomaristoon suuren vaikutuksen.

WildChords on ollut Applen App Storen ladatuin mobiiliapplikaatio yli 30 maassa. Peli on palkittu aikaisemmin mm. Musiikki & Median Innovation Forumin Northern Dimension Music Innovation Award -palkinnolla. WildChords toimii tällä hetkellä iPadilla ja sitä pelataan soittamalla oikeaa kitaraa. Midemlabin menestyneiden teknologiayritysten perustajista ja johtajista koostuvaa tuomaristoa viehätti pelissä erityisesti hauskanpidon ja oppimisen yhdistäminen.


Posted

in

,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.