Stella lopettaa kesän keikkoihin

 

stellaJoensuulainen Stella-yhtye julkaisee uusilla kappaleilla täydennetyn kokoelmalevyn ”Siinä kaikki” toukokuussa. Kesän keikkojen jälkeen bändi lopettaa toimintansa.

Stellan tarinan päättymiseen ei liity dramatiikkaa. Janne Sivonen kertoo: ”Aika pitkälti on kysymys ajasta. Mihin sen kukakin haluaa käyttää. Musiikin tekeminen huolella ja bändin pyörittäminen kunnianhimoisesti vaatii myönnytyksiä muun elämän suhteen ja niiden tekeminen alkoi käydä osalle jäsenistä vuosi vuodelta vaikeammaksi. Viime kesänä käytyjen yhteisten keskustelujen jälkeen meillä oli jatkon suhteen kolme vaihtoehtoa: vaihtaa jäseniä, suhtautua bändiin enemmänkin harrastuksena kuin kutsumuksena tai sitten lopettaa. Muutaman kuukauden kypsyttelyn jälkeen päätimme yksimielisesti laittaa pillit pussiin nyt, kun kuluneista vuosista on voittopuolisesti hyvä fiilis.

Koska uutta materiaalia on koko ajan ollut tekeillä, haluamme julkaista nekin biisit ja käydä vielä tulevana kesänä soittamassa kaikille niille ihmisille, jotka ovat omalta osaltaan tehneet tästä touhusta hauskaa ja merkityksellistä.”

Toukokuussa julkaistava kokoelmalevy summaa Stellan 11 vuotta kestäneen uran. Kokoelma tulee olemaan tuplalevy, jolla on mukana myös viisi uutta kappaletta. Yhtye perustettiin 2002. Stellan ihmisläheisiä arjentarinoita ja –tunnelmia sisältävät kappaleet ovat tulleet suomalaiselle yleisölle tutuksi vuodesta 2004 lähtien kun Stellan ensimmäinen albumi ”Kuuntelija” julkaistiin. Kappaleet ”Piste.” ja ”Aamun kuiskaus” siivittivät bändin uran nousuun, jonka jälkeen yhtye myi kultaa kolmella albumilla perättäin. Stellan viimeiseksi jäänyt studioalbumi “Jokin on muuttumassa” julkaistiin toukokuussa 2011.