Sparks juhlii 40-vuotista taivaltaan myös Suomessa

Pop-yhtye Sparks saapuu syksyllä Suomeen osana debyyttilevynsä 40-vuotisjuhlakiertuetta ”Two Hands, One Mouth”. Yhdysvaltalaiskaksikko esiintyy Tavastialla sunnuntaina 7. lokakuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Tiketti perjantaina 3. elokuuta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 40-vuotta Sparksin nimeä kantavan esikoisalbumin julkaisusta. Pitkän uransa aikana niin purkkapoppia ja elektronista diskomusiikkia kuin glamrockia ja musikaalejakin säveltäneet Russell (laulu) ja Ron Mael (koskettimet) juhlistavat merkkipäiviään ”Two Hands, One Mouth” -kiertueella, jolla veljekset kiertävät ensimmäistä kertaa kahdestaan ilman taustayhtyeen tukea. Miehet ovat muokanneet suurimmista hiteistään uusia versioita, joita Russell ja Ron Mael esittävät nyt koskettimien ja laulun voimin.

[youtube QAzESJ62irI]

Kesäkuussa Iso-Britanniasta käynnistynyt kiertue on ollut valtaisa menestys: arviot ovat olleet ylistäviä ja kaksikon konsertit ovat olleet poikkeuksetta ennakkoon loppuunmyytyjä. Riisutun Sparks-kokoonpanon ja tuoreiden sovituksien on sanottu nostavan bändin klassikkokappaleiden hienoudet ja nokkelat lyriikat entistäkin paremmin oikeuksiinsa.

”Two Hands, One Mouth” -kiertue ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Sparks toteuttaa keikoillaan jotain uutta ja yllättävää. Vuonna 2008 yhtye soitti Lontoossa 21 peräkkäisenä iltana bändin jokaisen albumin kokonaisuudessaan ja kronologisessa järjestyksessä. Sparksin viimeisin teos ”The Seduction of Ingmar Bergman” esitettiin puolestaan kesällä 2011 Los Angelesin elokuvajuhlilla musikaaliversiona. Musikaalin pääroolissa nähtiin suomalaisnäyttelijä Peter Franzen.

Sparks vieraili edellisen kerran Suomessa kesällä 2008, jolloin yhtye esiintyi täpötäydellä Tavastialla. Tätä ennen yhtyeen oli käynyt Suomessa vain kerran 70-luvun puolivälissä.

KEIKKA
Su 7.10.2012 Helsinki, Tavastia

LIPUT:
Myyntiin pe 3.8.2012 klo 9.00
– 30 EUR + toimituskulut. Ennakko: Tiketti
– 32 EUR ovelta


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.