Soundgarden starttaa Euroopan kiertueensa Hartwall-areenalta syyskuussa

Viime marraskuussa erittäin pätevän paluualbumin, King Animalin julkaissut Seattle-grungen järkähtämätön kulmakivi Soundgarden saapuu konsertoimaan Helsingin Hartwall-areenalle syyskuun 4. päivä. Yhtye on juuri julkaissut Euroopan kiertueensa neljä Skandinavian keikkapäivämäärää, mistä ensimmäinen on Helsingissä toistaiseksi tiedossa olevien keikkapäivämäärien perusteella.

[youtube KIDInlJJFb0]

Vuonna 1984 laulaja Chris Cornellin (vielä perustamisvaiheessa yhtyeen rumpali) ja kitaristi Kim Thalyin perustama yhtye  julkaisi viisi albumia aikavälillä 1988-1996, mitkä nostivat yhtyeen vuosien saatossa grungen ja vaihtoehtoisen kitararockin maailman eliittiin. Yhtye oli yhtenä Sub Pop-levy-yhtiön kärkinimistä luomassa ja jalostamassa vääntyneen raskasta grunge-soundia `80- ja `90-lukujen taitteessa, mikä määritti pitkälti myös modernin vaihtoehtorockin luonteen ja soundin.

Yhtyeen ylistetyimpiä albumeja ovat vuonna 1991 julkaistu Badmotorfinger ja vuonna 1994 ilmestynyt yhtyeen läpimurtoalbumi Superunknown. Soundgarden hajosi vuoden 1997 huhtikuussa, minkä jälkeen Cornell aloitti soolouran ja Rumpali Matt Cameron siirtyi Pearl Jamin rumpaliksi. Vuonna 2001 Cornell liittyi yhteen Rage Against the Machinen soittajamiehistön kanssa perustamaan Audioslave-yhtyeen, mikä julkaisi kolme studioalbumia. Cornell jätti Audioslaven vuonna 2007 siirtyen takaisin soolouralle.

Vuoden 2010 ensimmäisinä päivinä Cornell ilmoitti Soundgardenin palaavan lavoille. He esiintyivätkin Lollapalooza-festareilla elokuussa 2010 ja julkaisivat uuden kokoelma-albuminsa Telephantasm saman vuoden syyskuussa. Yhtyeen paluusingle oli Marvel`s The Avengers- fantasiascifitoimintaleffan soundtrackille nauhoitettu, varsin tarttuva grunge-rock-pala Live to Rise. Yhtye on esiintynyt Suomessa ainoastaan kahdesti aiemmin: Vuosina 1991 ja 1995.

[youtube D3ZNtOcY_1A]

KONSERTTI
Ke 4.9.2013 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18.30

LIPUT
Myyntiin ma 13.5.2013 klo 9.00
Liput toimituskuluineen alkaen 69,50 / 61,50 euroa Lippupisteen ja
toimituskuluineen alkaen 67,50 euroa Tiketin toimipisteistä


by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.