Soul-pioneeri Lee Fields saapuu Suomeen

Yhdysvaltalainen soul-pioneeri Lee Fields saapuu The Expressions -yhtyeensä kanssa odotetulle keikalle Tavastialle keskiviikkona 14. marraskuuta. Alkuvuonna ylistetyn ”Faithful Man” -albumin julkaisseen kokoonpanon konserttiliput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Tällä hetkellä kentällä ei ole montakaan soul-artistia, jotka olisivat julkaisseet materiaalia jo 60-luvulla, kun R&B oli vasta saamassa soul-tulta alleen. Lee Fields on kuitenkin juuri yksi näistä. 1960-luvun lopulta alkaen vaikuttavaa albumikattausta kartuttanut artisti on kiertänyt ja soittanut muun muassa sellaisten legendojen kanssa kuin Kool and the Gang, Sammy Gordon and the Hip-Huggers, O.V Wright, Darrell Banks ja Little Royal. Kahdelletoista eri levy-yhtiölle levyttänyt ja ympäri maailmaa keikkaillut Fields tekee nykyisin 43-vuotisen uransa musiikillista huippua brooklynilaiselle Truth & Soul Recordsille.

Lee Fieldsin musiikillinen repertuaari kulkee James Brown -tyylisestä funkista lo-fi bluesiin ja nykyaikaiseen Etelän souliin. Artistin monipuolisen portfolioon kuuluu myös yhteisprojektit ranskalaisen housetuottaja-DJ Martin Solveigin kanssa. Tällä hetkellä Fields jatkaa musiikillista tutkimusmatkaa yhdessä The Expressions -bändinsä kanssa, syvällä jousitäytteisissä ja elokuvamaisissa soul-soundeissa. Kokoonpanon ensimmäinen yhteinen kokopitkä albumi, vuonna 2009 julkaistu ”My World” keräsi muun muassa Pitchforkilta ylistyssanat “one smoking mother of an old-sound soul record” ja “throwback done right”.

[youtube 0izlYypNyu0]

Kulkiessaan The Momentsin, The Delfonicsin, The Stylisticsin ja tietenkin James Brownin jalanjäljissä Lee Fields on kuitenkin onnistunut luomaan uuden yhtyeensä kanssa oman musiikillisen tilansa, jossa hyvän soulin kaavoja kehitetään tuoreilla näkemyksillä. Tästä voi kiittää myös Truth & Soulin tuottajia Jeff Silvermania ja Leon Michelsia, jotka myös kirjoittivat, tuottivat ja soittivat Aloe Blaccin maailman valloittaneen menestyalbumin ” Good Things”. Miehet ovat työskennelleet myös sellaisten tähtien taustalla kuin Adele, Ghostface Killah ja Jay-Z.

“Fields on musiikillisen kehityksen erityistapaus. Mitä vanhemmaksi hän varttuu, sitä lähemmäksi hän pääsee itselleen lapsesta asti tutun soul-soundin täydellistämisessä”, on artistin urasta todennut DJ Oliver Wang. Lee Fieldsin ja The Expressionsin alkuvuonna ilmestynyt, upeasti vastaanotettu ”Faithful Man” onkin seuraava askel kohti täydellistämistä. Askel, joka saattaa ansaita Fieldsille, The Expressionsille ja Truth & Soulille lopullisesti nykysoulin kuninkuuden.

KEIKKA
Ke 14.11.2012 Tavastia-klubi, Helsinki

LIPUT
17 euroa + toimituskulut Tiketin myyntipisteistä
Ovelta 20 euroa, mikäli lippuja on jäljellä


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.