Smegman jäsenten duo The Tenses saapuu Suomeen

Legendaarisen noise-avantgardeyhtyeen Smegman jäsenten, aviopari Ju Suk Reet Meaten ja Oblivian duo The Tenses keikkailee Korjaamolla tiistaina 9. lokakuuta. Smegman tarina alkoi vuonna Los Angelesissa 1973, kun joukko vaihtoehtoisesta ilmaisusta kiinnostuneita nuoria perusti yhtyeen “ilman muusikkoja”. Yksi perustajajäsenistä oli Ju Suk Reet Meate (Eric Stewart), joka seurasi mukana, kun jäsenet päättivät 1975 muuttaa yhteistuumin Portlandiin. Vuonna 1983 mukaan liittyi Oblivia (Jackie Stewart aka Rock’n’Roll Jackie). Smegman toiminta on jatkunut näihin päiviin asti, ja heidän diskografiansa on jo useamman kymmenen levyn laajuinen.

Siinä missä Smegman konsertit voivat vaikuttaa ajoittain hyvinkin holtittomilta, ottaa The Tenses puolestaan lähtökohdakseen herkän ja hauraan improvisaation. Kymmenien vuosien kokemus näkyy ja kuuluu magiana improvisaation jaloa taitoa harrastettaessa. Oblivia loihtii manipuloitujen levysoittimiensa kätköistä salaisuuksia, joihin Ju Suk Reet Meate tarttuu ja tislaa niiden perusolemuksen esiin trumpetin, kitaran tai elektroniikan avulla.

Tässä hiukan esimakua siitä mitä Korjaamolla kuultaneen.
[youtube jbFLOTSK3w8]

Illan toinen esiintyjä on Pekka Airaksinen, joka oli vuonna 1967 mukana perustamassa performanssiryhmä The Spermiä. Iltapäivälehtien lööppien lisäksi ryhmä ehti parissa vuodessa tuottaa yhden EP:n ja LP:n verran Suomi-undergroundin varhaishistoriaa. Vuonna 1972 Airaksinen omakustansi yhden suomalaisen vapaamman musiikin kaanonin avainteoksista, One Point Music LP:n. One Point Music ennusti soundeillaan myöhemmän industrial-musiikin nousun, vuosia ennen Throbbing Gristleä.

80-luvulla Airaksinen tarttui rytmikoneeseen, ja erilaiset vaikutteet tanssimusiikista ovatkin olleet osa hänen musiikkiaan siitä lähtien. Airaksinen on vuosien varrella julkaissut kymmeniä omakustannelevyjä, ja tänä vuonna suomalainen Harmönia -levy-yhtiö kustansi hänen uusimman kokopitkän albuminsa, Other Power LP:n.

Illan tarjonnan täydentää MC Pipa ja DJ Alko, hysteerisyyteen pyrkivä ADHD-ryhmä. Lopputulos on ihmisäänen ja nykyteknologian sirpaleinen sekasikiö, jota voi halutessaan verrata vaikkapa Kraftwerkin miesrobotteihin atomihajottimessa. Kuulija putoaa vääjäämättä kartalta, käsi kädessä artistin kanssa. Tämäkin täytyi jonkun tehdä.

Mental Alaska ry ja Korjaamo järjestävät keikan yhteistyössä.

KEIKKA
Ti 9.10.2012 Korjaamon vintti, Helsinki

LIPUT
Liput ennakkoon Tiketistä 8€ + mahd. toimituskulut / ovelta 10€
Korjaamolaiset ennakkoon 7€ + mahd. toimituskulut / ovelta 9€


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.