Slayer hyllytti rumpali Dave Lombardon rojaltisotkujen vuoksi – Rumpali keikkaili vuoden 2012 ilman palkkaa

Slayer_Start_recording_new_album

Pahaa verta, saippuaoopperaa ja kriisiä on taas luvassa isoissa metallipiireissä.

Isosta thrash-nelikosta se murhaavin, Slayer on kokenut takavasemmalta todella kovan, yllättävän takaiskun. Yhtyeen rumpali Dave Lombardo sai hiljattain tietää, että he ovat kiertäneet Slayerilla maailmaa miltei talkoomeiningillä koko vuoden 2012.

Vuoden 2012 aikana yhtyeen ansaitsemista keikkarojalteista 90% on mennyt yhtyeen managementin palkkioihin ja kiertueorganisaation pyörittämisestä aiheutuneisiin kuluihin, jolloin yhtyeen neljän jäsenen yhteinen osuus kiertueella ansaitsemistaan tuloista jää ainoastaan 10% koko Slayer-sirkuksen ansaitsemista tuloista. Maallikkokin jo ymmärtää, että täysin pöyristyttävästä osingonjaosta, ammattiylpeyden loukkaamisesta ja taiteilijoihin kohdistuvasta vääryydestä ja riistosta on tässä kyse.

Asia valkeni Lombardolle, kun tilille ei alkanutkaan tippua palkkaa kiertueelta normaaliin malliin. Lombardo on saanut omien sanojensa mukaan Slayerin viime vuoden kiertueesta ainoastaan pienen ennakkomaksun. Lisäksi Lombardo sai tietää tämän jälkeen, että hän ei tule saamaan omaa osuuttaan kiertuepalkkioista, ennen kuin hän on kirjoittanut uuden sopimuksen bändin kanssa. Eikä siinä vielä kaikki: Lombardo sai myös tietää, ettei pyynnöistään huolimatta tulisi saamaan tietoonsa yksityiskohtaisia tietoja yhtyeen raha-asioiden hoidosta ja rahavirran ohjautumisesta jatkossakaan missään vaiheessa. Lisäksi manageriporras kielsi Lombardolta haastattelujen antamisen sekasotkun aikana. Tämä oli rumpalille tarpeeksi.

Suorasanaisena miehenä tunnettu rumpali Lombardo ottikin asian rakentavassa mielessä puheeksi yhtyeensä jäsenistön läsnäollessa alkukuusta sillä seurauksella, että kitaristi Kerry King etunenässä päätti palkata legendaarisen speed-thrash-kannuttajan tilalle toisen rumpalin ainakin yhtyeen seuraavalle Australian kiertueelle. Lombardo sai tietää asiasta yhtyeen lakimiesten kautta torstaina 14.2. Kingin suhtautumisesta bändin kannalta todella vakavaan asiaan voi tosin kukin vetää omat johtopäätöksensä.

Päivää myöhemmin Slayer kirjoitti vastineen Lombardon kirjoitukseen Blabbermouth.net-sivustolla. Australian kiertueen ajaksi thrash-jyrän rumpupallille istahtaa Slayerin ja Testamentin rumpali(tuuraaja)na aiemminkin toiminut John Dette. Kiireitä Dettellä riittää, sillä parhaillaan hän paikkaa rumpalin virkaa myös Anthraxissa, koska yhtyeen rumpali Charlie Benante ei voi kitaristi Scott Ianin sanojen mukaan poistua Yhdysvaltojen ulkopuolelle henkilökohtaisista syistä johtuen.

Slayer kertoo tiedotteessaan, etteivät he ole yhtä mieltä Lombardon kanssa asioiden kulusta. Yhtye ilmoittaa, että he eivät kyenneet varautumaan Lombardon ehdottamiin uudistusideoihin viikon varoitusajalla Australian kiertueen aloittamisesta. Kiistan osapuolilla on asian takana myös muita kaunoja, mistä Slayer haluaa vaieta kunnioittaakseen Lombardoa.

Kysymys kuuluu, missä vaiheessa lukemattomien fanien elämän muuttaneen yhtyeen  toiminnan ytimestä on tullut näin laskelmoitua, raakaa ja kylmää bisnestä?

Lombardo kertoo asiasta pettyneenä ja järkyttyneenä virallisessa tiedotteessa omilla Facebook-sivuillaan. Seuraamme tilanteen etenemistä.

 

Slayerin on määrä soittaa Oulun Teatrialla pääesiintyjänä elokuun 9.-10. järjestettävällä Jalometalli-festivaalilla.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.