Siskot – Outoa mielenlaatua ja luomusoundia

Pohjanmaalla alkunsa saanut mutta sittemmin Jyväskylään muuttanut Siskot-yhtye julkaisee esikoisalbuminsa Ilkimys 5.5.2011. Albumia edeltäneet kaksi EP:tä ovat jo saaneet osakseen varovaisen myönteistä vastaanottoa ja herättäneet odotuksia hieman vinolla otteella suomirockiaan soittavan nelihenkisen orkesterin pitkäsoittoa kohtaan.

Siskojen polveilevasta, paikoin jopa folk-henkisestäkin ilmaisusta tulevat nopeasti mieleen Tuomari Nurmion ja Kauko Röyhkän tekemiset 80-luvun alkupuolella eikä vähiten laulaja Villen laulutyylin ansiosta. Myös myöhemmän suomalaisen taiderockin kuten Absoluuttisen nollapisteen ja Sydän, sydämen diggareille Siskoihin tutustumista voi suositella.

Radio Noisen Demolition Derby -levyraadissa viime vuoden lokakuussa Siskojen toiselta EP:ltä Pyhähkö jysäys löytyvä kappale Berliini sai ohjelman historiassa ensimmäisenä biisinä täydet viisi pistettä kaikilta kolmelta raatilaiselta. Raati arvosti erityisesti yhtyeen tuotoksesta ilmenevää “outoa mielenlaatua”. Siskot itse eivät tarkoituksellista outoilua tai musiikkinsa haastavuutta täysin allekirjoita, vaan luonnehtivat debyyttiään jopa poplevyksi.

Kuva Arto Ojanperä

Kuva Arto Ojanperä

Kahdessa päivässä äänitetyn Ilkimyksen soundi on luomuhenkinen.
– Se on kuin lähikuva kasvoista. Epätasaisuuksia ja rosoja ei ole peitetty pakkelilla eikä photoshopattu näkymättömiin, kertovat laulaja-kitaristi Ville ja rumpali Dave Radio Noisen haastattelussa, joka on kuunneltavissa tällä viikolla (2.–8.5.) Voimasointu-ohjelmassa Radio Noisessa. Haastattelun ohella kuullaan Ilkimys-levyn kappaleita sekä valintoja bändin jäsenten suosikkialbumeilta, joilta soittoon pääsevät mm. Se, Descendents ja Tuomari Nurmio. Kuuntele ohjelma tästä.

Albumin julkaisun myötä Siskot lähtevät kiertelemään eteläistä Suomea. Keikkapäivät ja -paikat voi tarkistaa Siskojen Myspace-sivuilta:
www.myspace.com/siskotband