Ruotsalainen Victims minirundaa Suomea Rotten Soundin kanssa

Grindcore-yhtye Rotten Sound julkaisee ensi vuoden alussa uuden ep-levyn ja soittaa ensimmäiset Suomen keikkansa sitten viime lokakuun. Ruotsalaisen hardcore-bändin Victimsin kanssa toteutuva minikiertue nähdään 23. tammikuuta alkaen Tampereen Klubilla, Turun Klubilla, Kouvolan House of Rockissa sekä Helsingissä Virgin Oil Co -keikkapaikassa.

Keväällä 2011 ilmestyneen “Cursed”-levynsä myötä runsaasti kiertänyt Rotten Sound on ollut muutaman kuukauden keikkatauolla vokalisti Keijo Niinimaan Nasum-kiireiden vuoksi, mutta on ollut sitäkin ahkerampi kulisseissa. Vuoden 2013 alkupuolella julkaistava “Species at War” -ep tahdittaa orkesterin myös Suomen klubeille ennen Keski-Eurooppaa ja muuta maailmaa. Rotten Sound on myös julkaisemassa split-ep:n Yhdysvaltalaisen Pig Destroyerin kanssa, ja seuraava levykin on tarkoitus purkittaa ennen ensi vuoden loppua. “Species at War” jatkaa aiempien levyjen vimmaisella grindcoren tiellä unohtamatta “Cyclesin” ja “Cursedin” mukaan tuomia rock-osuuksia ja groovea.

Dischargen ja 80-luvun amerikkalaisen hardcoren innoittamana perustettu Victims on viimeisen 15 vuoden aikana julkaissut viisi pitkäsoittoa, joista viimeisimpänä keväällä 2011 ilmestynyt ”A Dissident”. Kesällä Tuska-festivaalilla esiintyneen ruotsalaisbändin edellisistä Suomessa soitetuista klubikeikoista on vierähtänyt jo useampia vuosia, ja aikaisemmin Victims on kiertänyt Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa Rotten Soundin lisäksi esimerkiksi Municipal Wasten, Kylesan ja Black Breathin seurassa.

Kiertueella illat avaa helsinkiläis-joensuulainen Speedtrap. Yhtyeen ilmaisu on punkrock-otteella soitettua heavymetallia, ja bändi onkin esiintynyt tähän saakka enimmäkseen punk-luolissa. Parin vuoden takaisen split-lp:n jälkeen Speedtrap valmistelee uuden levyn äänityksiä. Helsingin konsertin ohjelmiston täydentää muun muassa Unkindista ja Tukkanuotasta tuttujen soittajien crust-bändi Famine Year.

Kiertueen järjestelyissä ovat mukana Inferno-lehti ja Imperiumi.net -verkkomedia.

KEIKAT
Ke 23.1.2013 Tampere, Klubi
To 24.1.2013 Turku, Klubi (Ilta)
Pe 25.1.2013 Kouvola, House of Rock
La 26.1.2013 Helsinki, Virgin Oil Co

LIPUT
Tampere: 10/13 EUR, ennakko: Tiketti
Turku: 10/13 EUR, ennakko: Tiketti
Kouvola: 10/12 EUR, ennakko: House of Rock & Peltirumpu
Helsinki: 10/12 EUR, ennakko: Tiketti