Ruotsalainen Covenant saapuu Suomeen

 

covenantPitkänlinjan elektropumppu Covenant julkaisee 27.8.2013 ”Leaving Babylon” nimeä kantavan uuden albumin ja saapuu Helsinkiin lauantaina 28. syyskuuta. Bändi on julkaissut musiikkia 90-luvun alusta lähtien ja julkaisee edelleen hitin toinen toisensa jälkeen. Covenant yhtyeen musiikki on yhdistelmä energistä synthpoppia ja synkkää post-industrial-soundia maustettuna ronskilla ripauksella elektronista tanssimusiikkia. Samettisen maton sähköisen soundin pohjalle luo solisti Eskil Simonssonin matala ja mausteinen ääni.

Covenantin tuotanto kuuluu samaan musiikilliseen aaltoon yhdessä muun muassa Kraftwerkin, Depeche Moden ja The Human Leaguen kanssa. Covenant muotoutui pian alussa kuusijäsenisestä ryhmästä kolmen miehen pakkaukseksi ja ensimmäinen albumi näki päivänvalon 1994. Vuonna 2007 trion yksi alkuperäisjäsen Clas Nachmanson astui sivuun ja tilalle löysi paikkansa Daniel Myer. Vuonna 2006 julkaistu ”Skyshaper” jäi näin ollen Nachmansonin viimeiseksi.

Covenant julkaisi kuitenkin uudella kokoonpanollaan kehutun ”Modern Ruin” –albumin vuonna 2011. Yhtye voi hyvin ja jatkaa sointiaan synkän surisevassa soundimaailmassa keskittyen teemoissaan scifiin ja cyberpunkkiin.