Roskilde Festivalin valikoidut huiput

Roskilde Festivalin warmup-kekkerit ovat jo käynnissä, mutta varsinaiset festivaalit starttaavat vasta torstaina. Tärppilista auttaa löytämään valtavasta ohjelmasta keikat, joita ei kannata missata.

Unohtakaa headlinerit ja sublinerit, tämänkin kesän Roskilde Festivalin paras anti löytyy pienellä fonttikoolla kirjoitettujen bändien joukosta. Toki pakkotsekkauslistasta ei voi unohtaa Refusedia, Bruce Springsteeniä, Jack Whitea ja muita jättiläisiä, mutta näillä festareilla olisi virhe jättää eksymättä pienemmille areenoille. Tässä ennakossa on listattuna muutamat esimerkit, minne kannattaa harhailla.

Modeselektor (torstai, Apollo, 22:30)
Modeselektor ei todellakaan ole pieni nimi, mutta pioneeriduo saattaa jäädä huomioimatta, koska he eivät esiinny varsinaisella festivaalialueella vaan LEIRINNÄSSÄ. Leirintäaluebileet Modeselektorin tahtiin on jotain, mitä ei todellakaan kannata missata.

Apparatjik (torstai, Orange, 01:00)
Nämä juhlat päälavalla eivät varmasti ole pienet, mutta todellakin unohtumattomat, eikä samanlaisia voi kokea enää koskaan missään. Apparatjik on superryhmä, johon kuuluu Mew’n vokalisti Jonas Bjerre, Coldplayn basisti Guy Berryman sekä A-han Magne Furuholmen ja tuottaja Martin Terefe. Kuulostaa oudolta kokoonpanolta, eikö? Takaan että keikka tulee olemaan vielä oudompi, sillä Roskilden ja bändin suunnalta on annettu ymmärtää että superryhmän ensimmäinen keikka tulee olemaan uskomaton visuaalinen spektaakkeli. Tämän missaamiselle ei ole hyväksyttävää syytä, sillä mikään yhtye ei edes mene sen kanssa päällekäin.

The Megaphonic Thrift (perjantai, Pavilion, 12:00)
Tanskalainen 2012 vuoden Sonic Youthilta kuulostava yhtye esiintyy tuskaisen aikaisin edellisillan megabailujen jälkeen, mutta on takuuvarmasti heräämisen arvoinen poppoo.

Copenhagen Collaboration (perjantai, Arena, 13:00)
Kymmenen Kööpenhaminan freesetintä indiebändiä yhdessä esittämässä jotain uniikkia, joka on mahdollista kokea vain Roskildessa. Tarvitseeko lisää edes sanoa? No, lavalle nousevat Alcoholic Faith Mission, CODY, Sleep Party People, Hellraiserten, Monkey Cup Dress, Stæreosaurus, Before the Show, From Sarah, You.You.You ja Ondt and the Gracehoper, jotka kaikki ovat kotikaupungissaan tunnettuja ja loistavia nimiä. Jos olet kiinnostunut kuulemaan uutta musiikkia, tässä on ainutlaatuisen hyvä tilaisuus siihen.

Grieves & Budo, Macklemore and Ryan Lewis, Evidence, Sage Francis (perjantai, Cosmopol 15:45)
RÄPPIBILEET ANYONE? Esiintymisaikaa on varattu useampi tunti, kun lavalle nousevat vuoronperään niin genrensä nousevat tähdet kuin konkaritkin.

Spector (perjantai, Pavilion, 22:00)
Lontoolaista yhtyettä voisi kuvailla sekoitukseksi The Vaccinesia ja The Killersiä. Stailatun kuoren alla bändin kappaleet ovat helpostilähestyttäviä ja pullollaan koukkuja, ja niiden voi kuvitella löytävänsä tiensä vähintään YleX:n soittolistoille ja Tavastian lauantaidiskon tanssilattialle. Jos radioystävällinen indierock putoaa, suosittelen painaan playta alta. Elokuussa ilmestyvä Enjoy It While It Lasts on varmasti vuoden päässäsoivin debyyttialbumi.
[youtube XW_HMJLKHso]

Cerebral Ballzy (lauantai, Pavilion, 12:00)
Kovimmat odotukset kohdistuvat tällä hetkellä Brooklynista ponnistavaa punkbändiä kohtaan. Vaikka Brooklyn ainakin itselle särähtää korvaan hipsteri-indien ja hype-bändien synnyinpaikaksi, Cerebral Ballzy kumpuaa pelkkää aitoa asennetta. Bändi koostuu tavallisista nuorista sälleistä, joita toki vituttaa yhteiskunta, mutta jotka tykkävät myös hyvistä asioista, kuten musiikista, ryyppäämisestä, pitsasta, tytöistä ja skeittaamisesta. Kasarihardcoresta vaikutteensa ammentavaa bändiä voi suositella (kasaripunk-diggareiden lisäksi) niille, joille kolahtaa esimerkiksi viime viikonloppuna Primavera Soundissa kovaa rokanneet OFF! ja Trash Talk.
[youtube RuVnlOzYe-w]

El Paraiso presents Causa Sui, Papir and El Paraiso Ensemble (sunnuntai, Pavilion, 12:00)
Progressiiviseen musiikkiin erikoistunut pieni tanskalainen label tuo kataloginsa Pavilionille. Mikä voisikaan olla parempaa musiikkia yli viikon alkeellisissa telttaolosuhteissa Tuborgia kitanneelle festarikansalle kuin kunnon jumitusmusiikki? Causa Sui ja Papir ovat vahvoja useita levyjä julkaisseita konkareita ja El Paraisio Ensemble on Roskildea varten koottu all-stars-megapoppoo. Vielä kun sään jumalat ovat puolellamme, en keksi mitään parempaa kuin tämä, reilu kahvi, nurmikolla makoilu sekä fiilistely ennen viimeistä festivaalipäivää.


Posted

in

, , ,

by

Comments

One response to “Roskilde Festivalin valikoidut huiput”

  1. […] 5.-8.7. Roskilde festival. Katso selvitymisopas. Ennakkotärpit warmuppiin. Valikoidut huiput festareilta. 6.-8.7. Ruisrock. Ennakkokatsaus . 13.-15.7. Optimus alive Lissabon 13.-15.7. Ilosaarirock […]

  2. […] 5.-8.7. Roskilde festival. Katso selvitymisopas. Ennakkotärpit warmuppiin. Valikoidut huiput festareilta. 6.-8.7. Ruisrock. Ennakkokatsaus . 13.-15.7. Optimus alive Lissabon 13.-15.7. Ilosaarirock […]

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.