Rock-legenda Chuck Berry saapuu Suomeen

Maailman suurimpien rock-legendojen joukkoon lukeutuva Chuck Berry saapuu konsertoimaan maahamme lokakuussa. Berry esiintyy Suomen-kiertueellaan Helsingin Finlandia-talossa keskiviikkona 23. lokakuuta ja Oulun Club Teatriassa perjantaina 25.10. Liput maksavat Helsinkiin 69,50 ja 79,50 euroa sekä Ouluun 61,50 euroa, ne tulevat myyntiin maanantaina 2. syyskuuta.

– On hienoa päästä jälleen esiintymään takaisin Suomeen vuosien tauon jälkeen, Chuck Berry toteaa. – Ensimmäisestä keikastani maassanne on kulunut jo lähes 40 vuotta, ja nyt jos koskaan on aika tulla vielä kerran takaisin, Berry jatkaa.

Chuck Berryn Suomen-kiertue on osa hänen konserttisarjaansa Euroopassa. Vaikka tämä ei olekaan hänen virallinen jäähyväiskiertueensa, lienevät nyt kyseessä hänen viimeiset esiintymisensä maassamme. Berry on jo yli 80-vuotias, mutta on yhä voimissaan. Hänen kitaransa soi vähintäänkin samalla sielukkuudella ja voimantäyteisenä kuin vuonna 1955, jolloin hän teki ensimmäisen levytyksensä, Maybellenen.

Chuck Berry on säveltänyt ja esittänyt lauluja, joista kymmenet kuuluvat rock-maailman eittämättömien ikivihreitten joukkoon. Roll Over Beethoven, Rock and Roll Music ja Johnny B. Goode ovat hyviä esimerkkejä kappaleista, jotka soivat yhä kaikkialla, vaikka niiden ensiesityksistä on kulunut jo lähes 60 vuotta.

Suurten rock-legendojen joukko on harventunut vuosi vuodelta, ja Chuck Berry on Jerry Lee Lewiksen ohella harvoja, jotka yhä ilahduttavat fanejaan konserteillaan. Nyt, jos koskaan tarjoutuu suomalaisille vielä kertaalleen päästä osoittamaan kunnioituksensa tätä kitararockin mestaria kohtaan ja päästä vielä viimeisen kerran kuulemaan hänen upeaa soittoaan ja tunteidensävyttävää ääntänsä.

[youtube -HKN5tb_yeo]

Chuck Berry on konsertoinut Suomessa aiemmin kuudesti: vuosina 1976, 1990, 1995, 1997, 2007 ja 2008. Berryn orkesteriin kuuluvat: Berryn poika Charles Berry jr. (kitara) ja tytär Ingrid Berry-Clay (laulu, huuliharppu) sekä James Marsala (basso), Robert Lhor (piano) ja Keith Robinson (rummut).


Posted

in

, ,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.