Puolalainen progeyhtye Riverside juhlii 10-vuotista taivaltaan myös Suomessa

Puolalainen proge-yhtye Riverside juhlistaa 10-vuotista uraansa mittavalla maailmankiertueella, joka saapuu loppusyksystä myös Helsinkiin. Liput Nosturissa lauantaina 19. marraskuuta järjestettävään konserttiin tulevat myyntiin Tikettiin perjantaina 16. syyskuuta.

Viime vuosien menestyneimpiin eurooppalaisiin raskaan progressiivisen rockin kokoonpanoihin lukeutuva Riverside on ansiokkaan uransa aikana kerännyt vertauksia erityisesti Porcupine Treen, Toolin ja Opethin kaltaisiin yhtyeisiin. Toistaiseksi puolalaiskokoonpano on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisimpänä vuonna 2009 ilmestynyt ja kotimaansa listaykköseksi noussut ”Anno Domini High Definition”. Nyt käynnissä olevan juhlakiertueen kunniaksi Riverside julkaisi kesäkuussa ainoastaan konserteissa myytävän, yli 30 minuuttisen ”Memories in My Head” -ep:n. Uutta Riverside-albumia on lupailtu ensi vuodelle.

Ylistäviä arvioita keränneen 10-vuotiskiertueen huipentuma koettiin kesällä Puolan Woodstock-festivaaleilla, missä Riverside nähtiin tapahtuman pääesiintyjänä satojentuhansien katsojien edessä.

Edellisen kerran Riverside on vieraillut Suomessa vuonna 2009, jolloin yhtye soitti Tuska- ja Jurassic Rock -festivaalien lisäksi kolmen keikan klubikiertueen. Tulevaan Nosturin konserttiin ei ole ikärajaa, mutta täysi-ikäisille on rajattu anniskelualue.

KEIKKA
La 19.11.2011 Helsinki, Nosturi

LIPUT
Myyntiin pe 16.9.2011 klo 9.00
22 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti