Psykerockin kulttinimi The Brian Jonestown Massacre viimein Suomeen

Psykedeelisen vaihtoehtorockin kulttinimi The Brian Jonestown Massacre julkaisee toukokuussa uuden albumin ja saapuu levyä juhlistavalla Euroopan kiertueellaan viimeinkin myös Suomeen. Liput Tavastialla 25. kesäkuuta toteutuvalle keikalle tulevat myyntiin Tikettiin maanantaina 19. maaliskuuta.

San Franciscossa vuonna 1992 perustettu The Brian Jonestown Massacre personoituu vahvasti bändin johtohahmoon Anton Newcombeen. Poikkeuksellisen tuottelias ja lahjakas muusikko on vuosien varrella kärsinyt myös päihde- ja mielenterveysongelmista sekä hajottanut yhtyeensä lukuisia kertoja. Muu kokoonpano miehen ympärillä onkin vaihtunut moneen otteeseen, mutta siitä huolimatta The Brian Jonestown Massacren maine ja kulttisuosio ovat vain kasvaneet.

Amerikkalaisyhtye nousi underground-suosikista kansainväliseen menestykseen Sundance-festivaaleilla dokumenttisarjan pääpalkinnon napanneen Dig!-elokuvan (2004) myötä. The Brian Jonestown Massacresta ja tuolloin suosionsa huipulla olleesta, mutta sittemmin unohdetusta The Dandy Warholsista kertonut elokuva kuuluu kaikkien aikojen viihdyttävimpiin musiikkidokumentteihin.

The Brian Jonestown Massacren tuotanto on pääosin psykedeelistä vaihtoehtorockia ja shoegazea, mutta yhtye on vuosien saatossa seikkaillut myös kokeellisen- ja elektronisen musiikin sekä folkin ja bluesin parissa. 20-vuotisen uransa aikana bändiltä on ilmestynyt yli kymmenen studioalbumia sekä valtaisa määrä singlejä, ep-levyjä, live-tallenteita ja muita pienten painosten harvinaisuuksia. Yhtyeen musiikkia on kuultu myös Jim Jarmuschin ”Broken Flowers” -elokuvan ääniraidalla sekä parhaillaan Suomessakin pyörivän ”Boardwalk Empire” -sarjan tunnusmusiikkina.

Tämä on se tunnaribiisi.
[youtube 45HPaTF0u7U]

Yhtye julkaisee seuraavan pitkäsoittonsa, Berliinissä äänitetyn kolmannentoista studioalbuminsa ”Aufheben” toukokuun 1. päivä. Levyllä kuullaan muun muassa yhtyeen alkuperäisjäsenen Matt Hollywoodin paluu bändin riveihin, Spritualizedista ja Spacemen 3:stä tuttua Will Carruthersia sekä Eliza Karmasalon suomeksi laulama kappale ”Viholliseni maalla”.

KEIKKA
Ma 25.6.2012 Helsinki, Tavastia

LIPUT
Myyntiin ma 19.3.2012 klo 9.00
– 28 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
– 30 EUR ovelta


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.