Psykerock-yhtye Sun Araw saapuu kuun lopulla Suomeen

Nykypäivän psykedeelisen musiikin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuva Sun Araw saapuu vain kahden viikon varoitusajalla Helsinkiin: viime vuoden Flow-festivaaleilla Voimala-konsertin soittanut yhdysvaltalaisartisti esiintyy Kuudennella Linjalla torstai-iltana 29. elokuuta.

Sun Araw -nimen takaa löytyvä Cameron Stallones lukeutuu kokeellisen musiikin merkittäviin nykyinnovaattoreihin. Nykyisin Kalifornian Long Beachillä asuva muusikko tunnettiin ennen soolouraansa Magic Lantern -yhtyeen jäsenenä, ja lisäksi Stallones on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Pocahauntedin ja jamaikalaisen reggaekokoonpanon The Congosin kanssa.

Artistin musiikki on omaperäisen hillitön sekoitus psykedeelistä afrobeatia, Miles Davisin ja Alice Coltranen mystisiä tutkimusmatkoja jazzin parissa, äärimmilleen hidastettuja reggae- ja funk-rytmejä, kraut-jumitusta, kokeellista elektronista musiikkia, dub-kaikuja ja tropicalian tuoksuista kuuman etelän eksotiikkaa. Tuotteliaana artistina mainetta kerännyt Sun Araw on julkaissut materiaalia esimerkiksi Not Not Fun-, Woodsist- ja Thrill Jockey -levymerkkien kautta, ja miehen viimeisin pitkäsoitto on Drag Cityn kautta ilmestynyt ”The Inner Treaty” (2012). Stallones johtaa myös lähinnä kasettijulkaisuihin keskittyvää Sun Ark -levymerkkiä.

Sun Araw esiintyy Kuudennella Linjalla alkuillan konsertissa, ja tapahtuman ohjelmistoon on luvassa vielä toinen myöhemmin julkistettava esiintyjä. Keikkapaikan ovet avataan klo 19.00 ja tapahtuma päättyy klo 22.00 mennessä.

KEIKKA
To 29.8.2013 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT:
Alkaen 10 EUR, ennakko: Tiketti