[PERUTTU] Psykedeelisen popin visionääri Van Dyke Parks saapuu Suomeen

Van Dyke Parks on joutunut perumaan konsertin. Koska uutta keikkapäivää ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan luvassa, voi jo ostetut liput palauttaa Lippupalveluun.

Lähes 50 vuoden uran luonut yhdysvaltalainen muusikko/säveltäjä Van Dyke Parks konsertoi Helsingissä Savoy-teatterissa tiistaina 4. syyskuuta. Parhaiten Brian Wilsonin kanssa tekemästään yhteistyöstä ”Smile”-levyn parissa muistetun artistin konsertin liput tulevat myyntiin Lippupalvelussa torstaina 12. huhtikuuta klo 9.00 alkaen.

Van Dyke Parks (s. 1943) tunnetaan säveltäjänä, muusikkona ja tuottajana sekä orkestraatioistaan ja sovituksistaan myös klassisen musiikin parissa. Pitkän uransa aikana Parks on tehnyt yhteistyötä kymmenien huippuartistien kanssa Brian Wilsonista Skrillexiin, U2:sta Scissor Sistersiin ja Joanna Newsomista Ringo Starriin sekä soittanut esimerkiksi Frank Zappan ja The Byrdsin levyillä ja live-kokoonpanoissa.

Kaikkein parhaiten Van Dyke Parks muistetaan työstään The Beach Boysin ja Brian Wilsonin ”Smile”-albumin parissa. 1960-luvun puolivälissä artisti oli mukana kirjoittamassa levyn kappaleita sekä osallistui vahvalla panoksella myös albumin tuotantoon. Vaikka ”Smile” julkaistiin lopulta vasta vuosikymmeniä myöhemmin, sinetöi levy jo 60-luvulla Parksin maineen yhtenä psykedeelisen popin suurista visionääreistä.

Nuoruudessaan kuorossa laulanut sekä klarinettia ja trumpettia soittanut Van Dyke Parks on viimeiset vuosikymmenet viettänyt lähinnä pianon ääressä. Ensimmäisen soololevynsä ”Song Cycle” jo vuonna 1967 julkaissut artisti on uransa aikana säveltänyt populaarimusiikin ohella myös jazzia, ragtimea, calypsoa sekä klassista- ja elokuvamusiikkia. Kesäkuussa Bella Union julkaisee uudelleen kolme Van Dyke Parksin keskeistä albumia, ”Song Cycle” (1968), ”Discover America” (1972) ja ”Clang of the Yankee Reaper” (1975).

Nykyisin omaa Bananastan-levymerkkiäkin pyörittävä Van Dyke Parks on muusikon uransa ohella näytellyt elokuvissa muun muassa Grace Kellyn kanssa sekä kirjoittanut kirjoja.

Konserttiin ei ole ikärajaa, mutta Savoy-teatterista löytyy myös anniskeluravintola. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Radio Helsinki ja Rytmi-lehti.

KEIKKA
Ti 4.9.2012 Helsinki, Savoy-teatteri

LIPUT
Myyntiin to 12.4.2012 klo 9.00
35 EUR +toimituskulut. Ennakko: Lippupalvelu

Van Dyke Parks on joutunut perumaan konsertin. Koska uutta keikkapäivää ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan luvassa, voi jo ostetut liput palauttaa Lippupalveluun.