Porisperen kolmas vuosi on jälleen hyvin punk ja rock

Porispere 2013 tarjoaa leipää ja sirkushuveja: kansansuosikit Eppu Normaali ja Jukka Poika saavat seuraa Pää Kiistä ja Suicidal Tendenciesistä! Kolmatta kertaa järjestettävä Porispere on tänä vuonna värikkäämpi kuin koskaan. 2.–4. elokuuta pidettävän festarin artistikattauksessa tiukat punk- ja rockaktit kohtaavat Suomen suosituimmat viihdyttäjät ja raskaat ulkomaiset kulttinimet. Festivaalin ilme laajenee, mutta tinkimätön ja sopivan hullu Porispere-asenne säilyy ennallaan.

Porispere tarjoaa purtavaksi maukasta kotimaista ruisleipää eli meikäläistä laatumusiikkia rockpainotuksella. Festivaalilla jyräävät perjantaina ja lauantaina muun muassa Michael Monroe, Eppu Normaali, Disco Ensemble, CMX ja Von Hertzen Brothers. Kansan rakastama Jukka Poika tasapainottaa tykitystä kepeämmillä kesärytmeillä.

Koko perheelle suunnattu piknik-sunnuntai oli viime vuonna jättimenestys. Sunnuntai jatkaa tänäkin vuonna perheystävällisenä. Nyt Lokki-lavan valtaavat nuorisosuosikit, kuten Cheek, Tuuli ja Justimus.

Festivaalitirehtööri Harri Vilkunaa kutkuttaa festivaalin ääripäistä täyttyvä kattaus.

”Haluamme, että esimerkiksi Eppu Normaalin ja Jukka Pojan faneilla on mahdollisuus löytää Porisperestä uusia juttuja oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Toivottavasti myös joku nuori metallipää hoksaa Porisperessä Eppujen nerouden! Tämän vuoden kattaus vie entisestään omaa visiotani genreajattelusta kohti hyvän musan yleisfestivaalia.”

Suomipunkkia ja jenkkithrashia

Yksi Porisperen 2013 teemoista on kotimaisen punk rockin jatkumo. Lauantaina Porisperen päälavan valtaava suomirockin suuryhtye Eppu Normaali aloitti uransa piskuisena ylöjärveläisenä punkbändinä jo vuonna 1976. Ärhäkän Seitsentahokas-albuminsa vastikään julkaissut CMX puolestaan käynnisteli hommat 1980-luvulla työstämällä ehtaa hardcore punkkia. Ruohonjuuritasolta kansallisiksi komeetoiksi nousseet Pää Kii, Räjäyttäjät ja Pentti Kurikan nimipäivät edustavat nykypäivän monimuotoisen persoonallista ja yhä suositumpaa suomipunk-kenttää.

Sirkushuveista vastaa kaiken muun hulinan ohella kotoisa goottirock-ylpeys The 69 Eyes, vanhan liiton amerikkalainen thrash-suosikki Suicidal Tendencies ja etenkin jenkki-ilmiö Nashville Pussy, jonka keikat ovat monessakin mielessä hyvin… paljastavia. Suomalaisten suosiman thrash-osaston täydentää vuonna 2001 perustettu amerikkalaisyhtye Municipal Waste. Jenkkiosastoa edustaa myös kanadalainen psychobilly-orkesteri  Creepshow.

Panostus paikallisuuteen ja palveluihin jatkuu

Kirjurinluodon vehreässä luonnonmiljöössä järjestettävän Porisperen infrastruktuuri ja palvelut ovat saaneet molempina vuosina kiitosta, mutta järjestäjät haluavat kehittää alueen palveluja ja viihtyisyyttä entisestään. Alueella panostetaan ravintolapalvelujen lisäksi esimerkiksi hygieniapuoleen. Uutena innovaationa alueelle rakentuu muun muassa Mummola-kahvila, jossa Porispere-organisaation isovanhemmat tarjoilevat kahvia ja lettuja.

Uutta on myös on myös pelkästään porilaisia artisteja esittelevä Radio Eazy -lava. Lavalla nähdään päivittäin 3-4 paikallista yhtyettä. Esiintyjien nimet julkaistaan myöhemmin.

Viime vuonna Porisperen lavalla heilui Porilainen Taparikollinen, mutteivät karhukaupungista erikoismiehet noin vain lopu. Perhepäivän juontaa Putous-ohjelman sketsihahmokisan voittanut 45-vuotias porilainen kokoomusnuori ja kansansuosikki Karim Z. Yskowicz!

Myös Porisperen me-henki ja yhteydenpito yleisöön on voimistunut. Syksyn 2012 Pro Porispere -kampanjassa noin kaksisataa edullisen ennakkolipun ostanutta sai antaa oman ehdotuksensa festivaalin kattaukseen. Kampanjaan osallistuneiden ehdotuksia on kuunneltu esiintyjiä valittaessa ja osallistuneiden nimet tulevat myös näkymään eri tavoin tapahtuman ilmeessä.

Porisperen pääyhteistyökumppanina jatkaa panimoyhtiö Hartwall. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös Satakunnan Osuuskauppa. Yhteistyö Osuuskaupan kanssa tarkoittaa käytännössä sitä, että Porisperen ennakkolipuista saa alennusta S-etukortilla.

Ennakkopisteet: Lippu.fi ja Tiketti. Myynnissä on myös muun muassa Hiuka tärkee -vip-paketteja.

Porispere sai alkunsa kapinaliikkeestä, jolla paikattiin Sonispheren mentävää aukkoa Porin festivaalikentässä. Porilaisten oma laajennettu kyläjuhla on vetänyt kahden vuoden aikana Kirjurinluodo Lokki-lavan läheisyyteen yli 22 000 henkeä kuuntelemaan musiikkia ja viihtymään. Perusporilaista luonnetta mainoskampanjoissaan hyödyntänyt Porispere on kerännyt valtavan määrän positiivista palautetta sekä yleisöltä, esiintyjiltä että yhteistyökumppaneilta. Tästä osoituksena mm. Vuoden kaupunki- ja Porilainen Maineteko -palkinnot vuodelta 2011.

Porispere Porin Kirjurinluodossa 2.-4.8.2013

 


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.