Porispere pysyy Porissa, Kirjurinluodolle saapuu mm. Turbonegro, Satyricon ja Sacred Reich

Toista kertaa järjestettävän Porispere-festivaalin kärkiesiintyjiä ovat uutta tulemistaan tekevä norjalainen shock rock -yhtye Turbonegro ja niin ikään norjalainen black metal -suuruus Satyricon. Festivaalin legendaosastoa edustaa The Ramones -yhtyeen rumpali Marky Ramone Blitzkrieg -orkestereineen. Muista ulkomaisista esiintyjistä mainittakoon yhdysvaltalainen trash metal -konkari Sacred Reich.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän Porisperen esiintyjäkaarti kattaa myös Suomen suosituimmat nykynimet Stam1nasta Chisuun ja Amorphisiin sekä PMMP:stä Elokuuhun ja teinisensaatio Robiniin. Punk-suosikki Kakkahätä -77 puolestaan päättää uransa Porispereen.

Porin Kirjurinluodon luonnonkauniissa maisemissa pidettävän festivaalin ohjelma on tänä vuonna entistä monipuolisempi. Lauantai on silti haluttu säilyttää metallipainotteisena. Koko perheelle suunnattu sunnuntaipäivä sai viime vuonna paljon positiivista palautetta ja samoilla linjoilla jatketaan nytkin.

Festivaalitirehtööri Harri Vilkuna haluaa vakiinnuttaa Porisperen oleelliseksi osaksi kotimaista festivaalikenttää. Konkreettisemmalla tasolla tarkoituksena on tänä vuonna ainakin kehittää festivaalialueen infrastruktuuria ja erilaisia oheistoimintoja.

”Pyrimme vuosittain yllättämään yleisömme. Porilainen omalaatuisuus on kaivo, josta on hyvä ammentaa ideoita. Tänä vuonna festivaalin juontaa Pulkkinen-tv-sarjasta tuttu Porilainen taparikollinen eli Antti Virmavirta”, Vilkuna paljastaa.

Porispere Porin Kirjurinluodossa 3.-5.8.2012.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.