Pimiö-ohjelma – Shotgun Club, Lower Dens, Sara ja Belaboris

Pimiön tummassa valokeilassa paistattelevat tällä kertaa kotimaiset Shotgun Club, Sara ja Belaboris, sekä yhdysvaltalainen Lower Dens.

Sara julkaisi kevään korvalla kuudennen albuminsa Se keinuttaa meitä ajassa, joka otti entistä enemmän etäisyyttä alku-uran industrial metalliin. Seestyneet fiilikset eivät aivan vakuuttaneet, mutta sessioissa syntyi myös jonkin verran rankempaa tavaraa, joka julkaistiin instrumentaali ep:n muodossa. Kappaleita kuunnellessa ei voi kuin harmitella sitä, että nämä kappaleet eivät saaneet muodostaa viimeisimmän pitkäsoiton runkoa.

Lower Dens on sen sijaan uppoutunut syvemmälle 70-luvun post punkin ja krautrockin saloihin. Yhtyeen kahden vuoden takainen Twin-Hand Movement poppaili vielä indiemmin, mutta toisella kierroksella tasaisesti naputtava motorik-biitti ja industrial-rock ovat nousseet määräävämpään asemaan.

Shotgun Club oli vielä vuoden takaisella debyytillään aito post punk -bändi, mutta lähestyvä kesä on saanut suomalaisen disco-iskelmän luikertelemaan mukaan kuvaan. Yhtyeen toinen albumi Autiomaa astuukin varjoista aurinkoon, vaikka mukana on edelleen myös niitä tummempia sävyjä. Samalla esiintymiskieli on vaihtunut pääosin ensimmäiseen kotimaiseen.

Ohjelman historiaosuuden muodostaa tällä kertaa kotimainen Belaboris, jonka koko tuotanto julkaistiin taannoin uudestaan Olipa kerran… -levyn muodossa. Koska bändin pääjulkaisu oli mini-ep on mukaan niputettu toinen moinen bonusraitoja, joiden arvo on kyllä osin lähinnä historiallinen.

Podcastissa kuultavat biisit:

Sara – II Origami
Sara – IV Tulipäät
Lower Dens – Brains
Lower Dens – Candy
Shotgun Club – Love
Shotgun Club – Säkenöivä hiljaisuus
Belaboris – Kuolleet peilit
Belaboris – Yö vanhassa talossa
Lower Dens – In the End is the Beginning