Pimiö-ohjelma – Loistava Polku ja Velvetcut

Kevään toisessa Pimiö-ohjelmassa nostetaan esiin taas kaksi kotimaista orkesteria. Toinen yhtyeistä on valmistelemassa debyyttialbumiaan kun taas toinen on pistänyt pihalle jo kolmannen pitkäsoittonsa.

Seinäjoelta lähtöisin oleva Velvetcut sai kuusi vuotta sitten jonkin verran huomiota, kun yhtyeen debyyttialbumi 13 nostettiin Metal Hammer -lehdessä vuoden tulokkaaksi. Goottirock vaihtui kuitenkin kolme vuotta myöhemmin progehtavampaan materiaaliin ja nyt ryhmältä on ilmestynyt jo kolmas albumi. Kolmannella kierroksella tyyliksi on valikoitunut industrial rock, ja nyt vokalisti/kitaristi Tomin kipparoima bändi tuntuu viimein löytäneen sen omimman soundinsa.

Helsinkiläinen Loistava Polku uskoo puolestaan perinteisen post punkin voimaan ja bändin tuore ep Emilia, olet vain kuva matkalla peilisaliin on täynnänsä perinteistä ahdistusta. Esikoisalbuminsa myöhemmin tänä vuonna julkaiseva ryhmä onkin parasta mitä kotimaiselle post punkille on tapahtunut pitkään aikaan, joten nyt jos koska on aika tutustua tämän lupaavan kotimaisen bändin tuotantoon.

Ohjelman historiaosuudessa käväistään ensin Australiassa saakka. Feedtime julkaisi vuosina 1985-1989 neljä albumia, jotka osuivat lähinnä post punkin, noisen ja avantgarde rockin väliselle harmaalle alueelle. Nyt nuo albumit on uudelleenjulkaistu, joten on korkea aika todeta että kenguruiden maasta tulee muutakin kuin vaihtovirta-tasavirtaa. Die Krupps aloitti puolestaan toisen uransa 20 vuotta sitten, kun yhtye julkaisi I-albuminsa. Düsseldorf-soundi puree edelleen, vaikka kolmikko Engler – Dörper – Esch ei ole saanut uutta levyä pihalle viiteentoista vuoteen.

[jwplayer config=”radionoise” file=”http://noise.fi/wp-content/uploads/podcast/120429pimio.mp3″]

Podcastissa kuultavat biisit:

Velvetcut – Climging Up the Electric Tree (Introduction)
Velvetcut – Farewell and Goodbye
Loistava Polku – Emilia
Loistava Polku – Matkalla
Feedtime – Rock n Roll
Die Krupps – The Power
Loistava Polku – Peilisali
Velvetcut – Pulse of the Earth


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.