Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Kovasikajuttu elokuvateattereihin huhtikuussa, tsekkaa traileri

Kulttimaineeseen nousseesta Pertti Kurikan Nimipäivät -punk-yhtyeestä kertova dokumenttielokuva Kovasikajuttu saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 27. huhtikuuta. Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaamassa elokuvassa seurataan bändiä treenikämpältä Saksan kiertueelle ja artistien yksityiselämän intiimeihin hetkiin, riitoihin ja rakkaudentunnustuksiin asti. Yhtyeen kehitysvammaiset jäsenet esiintyvät isolla asenteella, ja ovat koska tahansa valmiita valloittamaan maailman.

Kovasikajutun virallinen Suomen ensi-ilta nähdään Tampereen elokuvajuhlilla 8. maaliskuuta. Lisäksi elokuvasta järjestetään useita ennakkonäytöksiä maaliskuun aikana. Elokuva nähdään Doc Lounge -klubeilla Helsingissä (15.3.), Tampereella (20.3.) ja Turussa (28.3.). Oulussa elokuva esitetään musiikkielokuvafestivaali Musixinen avajaisnäytöksessä 23.3., ja Joensuussa Kerubi-klubilla 16.3. Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy aktiivisesti kevään ja kesän aikana ympäri Suomea, ja syksyllä se nähdään kiertueella Norjassa. Lisätietoja ennakkonäytöksistä ja bändin keikoista löytyy elokuvan ja bändin yhteisiltä kotisivuilta www.kovasikajuttu.fi.

Jukka Kärkkäisen aiempia ohjaustöitä ovat mm. Kansakunnan olohuone ja Zetor – Vappaana syntynyt. J-P Passi on puolestaan tehnyt pitkän uran kuvaajana (mm. Kansakunnan olohuone sekä Taulukauppiaat, jonka Passi on myös käsikirjoittanut). Kovasikajuttu on Pohjoismainen yhteistuotanto, jonka on tuottanut Sami Jahnukainen Mouka Filmille. Elokuvan levittäjänä toimii Buena Vista International Finland.