Päiväannos: Son of Rogue’s Gallery – Leaving of Liverpool

Nyt on kännisiä merirosvoja liikkeellä, siltä ainakin kuulostaa Leaving of Liverpool heti ensitahdeistaan lähtien.

Son of Rogues Gallery ei tosin ole varsinaisesti artisti tai bändi, vaan Hal Willnerin tuottaman, meriaiheisia kappaleita sisältävän, kokoelman “otsikko”. Idea Rogues Gallerystä syntyi tuottaja Willnerin, näyttelijä Johnny Deppin ja ohjaaja Gore Verbinskin toimesta Pirates of the Caribbean -saagan toisen osan Kuolleen miehen kirstu -kuvauksissa. Vuonna 2006 julkaistiinkin tämän “saagan” ensimmäinen osa Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys.

Helmikuun 19. julkaistavassa Son of Rogue’s Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys -nimisessä kakkososassa kuullaan monipuolinen kattaus erilaisia artisteja mm. Tom Waits, Keith Richards, Johnny Depp, Courtney Love ja Iggy Pop. Tässä Leaving of Liverpoolissa äänessä on The Poguesista tuttu Shane MacGowan ja on siellä taustalla myös Depp ja Verbinski.

Noisen Päiväannos-sarja tarjoaa päivittäisen N-vitamiini-annoksen yhden musiikkikappaleen muodossa – genrerajoista välittämättä. Seuraa Päiväannos-sarjaa myös tilaamalla se Spotify-soittolistana. Ps. Kuuntele myös viime vuoden lista.