Old school trance -klubi tuo konemusiikin veteraaneja Suomeen

Superstition klubiprojekti syntyi vuonna 2011 halusta luoda puhtaasti 90-luvun old school trance ja techno soundille omistettu säännöllinen klubi-ilta Helsinkiin. Nostalgiselle konemusiikkiprojektille oli suuri kysyntä alan harrastajien keskuudessa. Superstition-klubi-ilta toimi 2011 jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikko iltana Helsingin tunnelmallisessa Bassment yökerhossa ja oli suuri menestys. Nyt nuonna 2012 on tullut aika nostaa projekti uudelle asteelle ja tapahtumapaikaksi on muuttunut Helsingin upouusi YK:n tilalle noussut Club Venue ja päivämääräksi lauantai. Lisäksi jokaiselle klubi-illalle 2012 tuodaan ulkomailta konemusiikin syntyyn ja kehitykseen merkittävästi vaikuttaneita veteraaneja ja legendoja. Heistä ensimmäisenä saapuu Talla 2XLC Saksasta.

Andreas Tomalla alias Talla 2XLC on yksi tärkeimmistä vaikuttajista ja edelläkävijöistä elektronisen musiikin ja tekno-kulttuurin syntymisessä ja kehityksessä Euroopassa. Saksalainen Andreas aloitti DJ uransa 80′ luvun alussa ja toimi niin sanottuna sulatusuunina ja moottorina klubikulttuurin ja ensimmäisten eletronisen musiikin cd-kokoelmien syntymisessä. Andreas yhdisti 80-luvun synapoppia ja ensimmäisiä eletronisen musiikin artisteja kuten Kraftwerk ja Cabaret Voltaire raskaampaan industrialpohjaiseen soundiin, kuten Skinny Puppy, Ministry ja Revolting Cocks, luoden näin pohjan varsinaiselle teknon ja trancen synnylle Eurooppaan.

Andreas perusti 1984 oman Technoclub-brändinsä, jonka alle lukeutuu samanniminen maailman ensimmäiseksi trance konemusiikin “super-klubiksi” tituleerattu klubi; esimerkiksi Paul van Dyke, Carl Cox ja Tiesto ovat soittaneet ensimmäiset omat merkittävät keikkansa juuri Andreaksen Technoclubissa. Merkittävimpinä vuosinaan Technoclub toimi Frankfurtin edesmenneessä legendaarisessa Dorian Grayssä, joka sijaitsi Frankfurtin kansainvälisen lentokentän tiloissa. Lisäksi Technoclub toimi yhtenä ensimmäisistä elektronisen musiikin cd-kokoelmista luoden pohjan tekno ja trance musiikin laajemmalle leviämiselle Euroopan levykauppoihin.

Superstitionin vetäjinä toimivat suomalaisen konemusiikkikulttuurin kanssa pitkän taipaleen tehneet puuhamiehet Harri Andersson (Proteus) ja Lauri Halonen, joka toimii mm. Whiteout/Laserpoint ja Pacifique -tapahtumien takana. Koska kyseessä vetäjät ovat vanhoja jarruja on klubin teemana puhtaasti pelkästään 90-luvun trance eri skaaloineen melodisesta acid tranceen ja goa tranceen sekä house ja techno -vaikutteiseen tranceen. Klubin residentteinä soittavat 90-luvun tärkeät DJ vaikuttajat: Jokke (Streetbeat), Mikko Nieminen (Maniac), Indigo, Halo ja Proteus. Lisäksi vakituisina vierailevina tiskijukkina toimivat Orkidea, Eliot Ness, Neon & Orion.

KLUBI
18.02.2012 Club Venue, Helsinki

LIPUT
Ennakkoon Tiketistä 14 e + toimituskulut