Nyt saa tanssia! Tampereelle Ska Klubi Festival

Tampereen yo-talolla järjestetään 23.-24.11. kaksipäiväinen ska- ja rytmimusiikille omistettu festivaali Ska Klubi Festival. Aikaisemmin yksipäiväisenä toiminut klubi-ilta kasvaa nyt kaksipäiväiseksi festivaaliksi, jota suomalaisten alan bändien lisäksi tähdittää englantilainen Rough Kutz.

Pääesiintyjä Rough Kutz on kolmannen ska–aallon bändi Stoke-on-Trentistä, Englannista. Vuonna 1994 perustettu bändi on julkaissut neljä studioalbumia. The Specialsin kitaristi Roddy Radiation oli mukana bändin Anoher Week Another War –albumilla ja sitä seuraavalla kiertueella.

Ska on Suomessa edelleen varsin marginaalista, ja kotimaiset alan bänditkin voi melkein laskea yhden käden sormin. Ska Klubi Festival esittelee alan bändejä jo perinteitä omaavista tuoreimpiin nimiin. The Valkyrians viettää 10-vuotisjuhlia tänä vuonna. The Capital Beat valmistelee uutta levyään, ja tekee vain muutaman keikan tänä vuonna. Muut bändit festivaalilla ovat helsinkiläinen Tirehtöörit ja paikalliset suuruudet Jing & Jangsters, Union Street ja perjantai-illan yllätysnimi.

Lisäksi festeillä kansaa tansittavat DJ Venkari & DJ Perryman.

TAPAHTUMA
23.-24.11.2012 Yo-talo, Tampere
esiintyjät: Rough Kutz (UK), Capital Beat, The Valkyrians, Jing & Jangsters, Tirehtöörit, Union Street