Nujakointia ja legendoja Circuksessa

Niin, nujakoinniksihan se meni kun legendaarisen Machine Headin lämppäriksi uuden sukupolven brittibändin valitsivat…

Kuva: Nelly Tatti

Kuva: Nelly Tatti

No ei, itseasiassa mielestäni Bring Me The Horizon vetäisi oikein loistavan lämppärikeikan. BMTH on kasvattanut suosiotaan tasaisesti myös Suomessa jo muutaman vuoden, ja bändin viime vuonna ilmestynyt nimihirviöalbumi There Is A Hell Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It a Secret on ehkä bändin uran paras. Onneksi lyhyt lämmittelysettilista piti sisällään useamman biisin kyseiseltä kiekolta.

Machine Headin kaltaisen bändin fanit eivät ole se helpoin yleisö ja tämä tuskin oli ensimmäinen kerta kun BMTH sen sai huomata. BMTH oli kieltämättä ehkä vähän väärä valinta tälle kiertueelle, mikä ehkä ilmeni myös bändin itsensä turhautumisena. Harva päivähän sitä metallikeikoilla joku yleisössä aukoo päätään, ja niin kävi nytkin. Tämä sai brittipojat tulistumaan siinä määrin, että puolet bändistä loikkasi nyrkit pystyssä yleisön joukkoon, ja vasta järjestäjien väliintulo sai tilanteen rauhoittumaan ja bändin takaisin lavalle. Tämän ikävän välikohtauksen seurauksena bändin kitaristi Jona Weinhofenin käsi murtui, olikohan nyt sen arvoista?  Toivon aina keikoilla, että bändit keskittyisivät muun oheissäheltämisen sijaan siihen soittamiseen, ja tämä kerta ei todellakaan ollu poikkeus.

Kuva: Nelly Tatti

Kuva: Nelly Tatti

Noh, se siitä kahakasta. BMTH:n jälkeen yleisön keskipituus tuntui yhtäkkiä humahtaneen itseni kokoisisista minua päätä taikahta pidempiin, joten näkökenttäni lavan suunnalle oli suurimman osan ajasta surkeahko. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut…

Machine Head on ehdottomasti asemansa ja uskolliset faninsa ansainnut, sen verran kovaa livetykitystä bändi tarjoili. En itse ole mikään maailman suurin metalhead ja keikan alun biisit puuroutuivat tottumattomissa korvissani ehkä vähän toisiinsa. Tästä huolimatta nautin keikasta alusta loppuun asti.

Etenkin keskivaiheilla kuultu akustinen osuus osui ja upposi allekirjoittaneeseen. Robb Flynnin upea ääni pääsi kunnolla oikeuksiinsa The Darkness Within -biisin aikana ja ilmassa heilui kerrankin enemmän sytkäreitä kuin älypuhelimia.

Tämän jälkeen tykitys jatkui vielä muutaman biisin ajan, kunnes keikka huipentui encoreen Halo ja Davidian biisien muodossa. Mieletön keikka, loistava bändi ja omistautunut yleisö. Alun ikävästä välikohtauksesta huolimatta ilta oli oikein onnistunut, ja yleisö sai ehdottomasti sitä mitä oli tullut hakemaankin.

Kuva: Nelly Tatti

Kuva: Nelly Tatti

Pakko heittää loppuun vielä, enpä muista koskaan aiemmin nähneeni näin montaa innokasta ilmakitaravirtuoosia saman keikan yleisössä!

Kuva: Nelly Tatti

Kuva: Nelly Tatti

Settilista:

1. I Am Hell
2. Be Still And Know
3. Imperium
4. Beautiful Mourning
5. The Blood, the Sweat, the Tears
6. Locust
7. This Is the End
8. Easthetics of Hate
9. Old
10. Darkness Within
11. Bulldozer
12. Ten Ton Hammer

*
13. Halo
14. Davidian

Machine Head @ The Circus, Helsinki 6.11.2011