Noise suosittelee: Tuska Club Stagen poiminnat

Tuskassa on tänä vuonna yksi lava vähemmän ja se näkyy myös ohjelmassa luonnollisesti. Erityisesti pienemmät ulkomaalaisnimet ovat jääneet hieman sivuun, ikävä kyllä. Pää- ja kakkoslavan aktit lienevät kaikille tuttuja jo ennestään, joten sivuutetaan ne toteamalla, että älkää hyvät ihmiset ainakaan Bolt Throweria missatko. Bändiä ei pahemmin ole Suomessa nähty ja Tuskan keikka on bändin ainut Euroopassa tänä vuonna. Spessua siis tarjolla deathmetallipioneeriltä.

Telttalavan poistuminen nostaa automaattisesti myös Club Stage -nimeä tottelevan sisälavan profiilia, koska samaan aikaan ei ole kuin yksi kilpaileva esiintyjä. Päätimmekin poimia muutamia kiinnostavia nimiä nimenomaan tuolta pienempiin nimiin keskittyneeltä Club Stagelta.

Torture Killer  – pe 17:30 – 18:15

Kun bändi aloittaa uransa Six Feet Under -kovereita soittelevana kaljoitteluproggiksena ja rekryää kakkoslevylle vokalistiksi Six Feet Underin Chris Barnesin, niin voisi väittää heppujen osaavan deathmetallin raapimisen riittävän pätevästi tavalliselle hevitallaajallekin. Vokalistit tosin vaihtuvat tiuhaan tahtiin, mutta tahti pysyy yllä silti. Uusin Phobia-albumi julkaistiin vastikään.

[spotify uri=”spotify:artist:51a9tNe7LES2DTlofRA5ur”]

www.torturekiller.com

 

Seremonia – pe 19:40 – 20:25

70-luvun hengessä soitettua huuruista psykedeliarock on ollut viime vuosina kovassa nosteessa ympäri maailman. Suomenkielellä ei kuitenkaan kovin montaa aktia vielä ole tähän suuntaan lähtenyt. Seremonia on onnistunut herättämään kiinnostusta laulukielestään huolimatta myös ulkomailla, on se ehtinyt käydä jo Hollannin Roadburn-festarillakin.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/svart-records/seremonia-ovi[/soundcloud] [spotify uri=”spotify:artist:69aJdzIja2mT7hCaU9CjVJ”]

 

Soul Thrower – la 13:45 – 14:10

Jos päälavalla rämistelee Bolt Thrower niin lauantain avaa sisätiloissa virolainen Soul Thrower. Musiikillisesti ei olla Boltin jalanjäljilllä vaan enemmänkin raskaan grungen puolella. Bändi voitti Tuska Metal Battle Estonia -bändiskaban, jossa kaverit valikoituivat huipulle yli viidenkymmenen bändin joukosta. Bändi ehti pistäytyä jo kertaalleen aikaisemminkin Suomessa Metsatöllin lämppärinä.

[spotify uri=”spotify:artist:2IgJAInvtHbupFSxwsGHbR”]

www.facebook.com/SoulThrowerMusic

 

Bloodred Hourglass – la 16:00 – 16:25

Mikkeliläinen Bloodred Hourglass, tai lyhyesti BRHG, onnistui jättämään muistijäljen aikanaan jo demoillaan. Spinefarm poimikin bändin listoilleen viime vuonna ja Lifebound-debyytti julkaistiin viime elokuussa. Modernia thrashin ja deathin sekoitteista metallia Pantera-hengessä, kannattaa tsekata.

[spotify uri=”spotify:artist:5LDGgIxaWuRV4KlY6oob6b”]

www.brhg.net

 

Dark Buddha Rising – la 20:45 – 21:35

Toinen stonerpulien pyhiinvaellusfestarilla Hollannin Roadburnissä käväissyt akti Club Stagella on Dark Buddha Risingin, jonka psykedeeliset rituaalit ovat keränneet ihailuja yhä laajenevassa määrin. Kotimaanen Svart Records, joka on viime aikoina napannut listoilleen järjestään kaikki hiemankin psyke/doom/mikätahansajumittelu-tyyliset orkesterit, julkaisi vastikään bändin uuden Dakhmandal-3×12″-EP:n.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/svart-records/dark-buddha-rising-n[/soundcloud] [spotify uri=”spotify:artist:2EW49CsLNnvFVyCdnRgE80″]

/www.facebook.com/pages/Dark-Buddha-Rising/440449585981970?fref=ts

 

Khroma – su 16:00 -16:30

Jo 90-luvun lopulta erinäisissä alternative-/nu-/coremetal-bändeissä pyörineistä janttereista koottu Khroma herätti viime syksynä julkaistulla Chariot-sinkullaan mielenkiinnon. Sillä bändi ottaa ison loikan eteenpäin enimmäisestä EP-julkaisustaan ja tulevalta albumilta on lupa odottaa jo paljon. Industrial-henkisestä metallista pitävälle tämä paketti on pakollinen sunnuntain herättäjä.

www.khromaband.com

 

PS: Tässä pari lisäsuositusta vielä kaupan päälle:
– Norjalainen progebändi Leprous – pe 14:30 – 14:55
– NYHC:n ystävillä rottacorea, Ratface – la 15:15 – 15:40
– Ei ihan perinteisin Tuska-bändi, retrosti rokkaava Death Hawks – su 16:50 – 17:35