Night Visions yhdistää kannibalismin ja fine diningin

Night Visions Culinary Cinema + Dinner on ainutkertainen konsepti, joka yhdistää kannibaalielokuvat sekä niiden inspiroimat gourmet-nautinnot intiimissä ja eksklusiivisessa ympäristössä. Teurastamon uuteen A21 Flavour Studioon loka-marraskuun vaihteessa katettavien pöytien antimet valmistavat huippuravintola ja drinkkibaari A21:n makuvelhot.

Kulinaarikino on kuulunut viime vuosina useiden maailman merkittävimpien elokuvatapahtumien oheisohjelmistoon. Nyt on kuitenkin tarjolla jotain vielä messevämpää: ruoan ja elokuvan yhdistelmiä aivan uniikilla tyylillä.

Night Visions -elokuvafestivaali tarjoaa loka-marraskuun vaihteessa ainutkertaisen tilaisuuden osallistua elokuvaesityksen jälkeen intiimiin gourmet-teemailtaan. Paikkana on Helsingin Kalasataman vanhaan teurastamoon rakennettu uusi ravintolatila A21 Flavour Studio, josta kuoriutuu A21 Culinary Cinema Studio sekä Halloween-torstaina 31.10. että perjantaina 1.11. Unohtumattoman kolmen ruokalajin menun suunnittelevat ja toteuttavat helsinkiläisen huippuravintola A21 Diningin kokit ja maailman parhaan drinkkibaarin A21 Cocktail Loungen juomamestarit.

Kummallekin elokuvaillallisille mahtuu vain 50 ensimmäistä illalliskortin ostajaa. Illallisille osallistuu molempina iltoina myös festivaalin kunniavieraita.

– A21 tekee mauista tarinoita, jotka tuovat mieleen muistoja ja luovat myös täysin uusia. Tämä on filosofia kaikessa, mitä teemme. Night Visionsissa pääsemme rikastamaan elokuvakokemusta: valmistamaan intiimissä ympäristössä hauskoja ja lihallisuudesta vihjaavia annoksia. Tapanamme on miettiä kaikki ulkoasua, tarjoilutapaa ja illasta jäävää muistoa myöten, A21:n perustajiin kuuluva Matti Santala avaa Culinary Cinema -illallisten inspiraatiota ja tiiminsä lähtökohtia.

Elokuvia, ruokaa ja juomaa ei ole ennen yhdistetty yhtä rohkeasti ja kokonaisvaltaisesti – teeman, tarinoiden ja niiden kirvoittamien kokemusten tasolla. Innovatiivisuus on herättänyt jo kansainvälistä kiinnostusta: illallisia saapuu testaamaan myös maailman suurimman kauhu- ja fantasiakulttuurijulkaisun Fangorian toimittaja.

– Menun paljastaminen etukäteen tosin olisi yhtä ärsyttävää kuin spoilata kauan odotettu elokuva, Santala myhäilee.

Torstain 31.10. illalliselokuvana nähdään särmikäs synkistely LORD OF DARKNESS (Iso-Britannia 2012). Sekä näytöksessä että illallisella on mukana ohjaaja Ricky Wood. Perjantaina 1.11. veden kielelle herauttaa Jim Micklen WE ARE WHAT WE ARE (USA 2013), myös Cannesin festivaalin ohjelmistossa nähty ja kansainvälisten kriitikoiden yksimielisesti ylistämä ihmissyöntitrilleri. Elokuvan esiosan – ja samalla ensimmäisen englanninkielisen elokuvansa – ohjaa ensi vuonna AJ Annila (Jadesoturi, Sauna).

Illalliskonseptin ulkopuolella Night Visionsin Culinary Cinema -sarjassa esitetään 30.10.–3.11. Umberto Lenzin typerryttävä klassikko EATEN ALIVE! (Mangiati Vivi!, Italia 1980) sekä hulvattoman härski komediarypistys FRESH MEAT (Uusi-Seelanti 2012), jonka pääosassa uhoaa Star Wars -tähti Temuera Morrison.

Night Visions Culinary Cinema + Dinner Night Visions -festivaalin aikana to 31.10. ja pe 1.11. Kummankin illan Culinary Cinema -elokuvaesitykset noin klo 19 Maximissa (Kluuvikatu 1), josta kuljetus heti elokuvan jälkeen Teurastamon A21 Flavour Studioon (Työpajankatu 2). 49 euron illalliskortti sisältää elokuvalipun, kolmen ruokalajin illallisen ja kuljetuksen Maximista Teurastamolle. Illallinen ei ole myynnissä erikseen, ainoastaan elokuvalipun kanssa.

Ennakkomyynti käynnistyy 11.10.2013.


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.