Myös Provinssirock nappasi The Soundsin, onneksi sentään myös Danzigin

 

provinssirock2013Tänään näyttää olevan taas joku yleinen festarijulkistuspäivä, kun Provinssirockinkin lisäkiinnityksiä saatiin julki tänään. Ja kappas, siellähän on sama The Sounds kuin Ruisrockissakin.

Amerikkalainen Danzig nähtiin viimeksi Provinssirockissa v. 1995, joten siitä on sentään vähän enemmän aikaa. Keikka syöpyi ihmisten mieliin yhtenä festivaalin kaikkien aikojen mieleen jääneimpänä keikkana. Tällä kertaa festivaalikeikka pitää sisällään jälleen historiallisia elementtejä. Ensi kesän kiertue on Danzigin 25-vuotisen uran juhlakiertue. Keikalla tullaan kuulemaan myös vanhaa Misfitsiä ja Misfitsin yksi perustajajäsenistä ja bändin vanha kitaristi Doyle Wolfgang von Frankenstein nähdään myös keikalla mukana. Eurooppalaisille faneille tämä on ensimmäinen mahdollisuus nähdä Danzig & Doyle kokoonpano yhtä aikaa lavalla.

Tanskalainen Mew äänittää parhaillaan uutta albumia ja heittää ensi kesänä ainoastaan yhden keikan kussakin kiertuemaassa ja Suomen keikka kuullaan, nähdään ja koetaan Provinssirockissa. Uutta materiaalia ja visuaaleja on siis luvassa keikalla, jossa tullaan kuulemaan hiukan uudemmantyylistä, popahtavampaa Mewiä.

Kriitikoiden ylistämän ”Mother”-debyyttialbumin viime vuonna julkaissut Antero Lindgren näyttää myös Provinssiyleisölle mihin kriitikoiden ylistys oikein pohjaa. Antero vie meidät lauluissaan sinne, minne emme itse uskalla mennä.

Tämän hetken kuumin kotimainen rap-artisti Karri Koira & Ruudolf nähdään myös Provinssirockissa. Kaksinkertainen rapin Suomen mestari Ruudolf tuotti Karri Koiran marraskuussa ilmestyneen albumin ”K.O.I.R.A.”, jossa artisti myös itse vierailee ”Amerikankotka liitää” biisissä. Seinäjokelainen metalli-ylpeys Nicole nähdään myös ensi kesän Provinssissa.

Uusia nousevia nimiä  on tälläkin kertaa Seinäjoella tiedossa. Keväällä esikoispitkäsoittonsa julkaisevat Domovoyd sekä oululainen The Scenes. Kolmas tulevaisuuden lupaus ohjelmakartallamme on joensuulainen rock-yhtye Pearly Gates, joka julkaisi juuri EP:n ”Spell is Broken”.

Järjestyksessään jo 35. Provinssirock avaa jälleen kesän ja järjestetään 14.-16.6.2013.