[PERUTTU] Mr. Bunglessa ja Faith No Moressa soittaneen Trey Spruancen johtama Secret Chiefs 3 saapuu Suomeen

UPDATE 19.2. Keikka on peruttu


Entisen Mr. Bungle- ja Faith No More -kitaristin Trey Spruancen johtama Secret Chiefs 3 konsertoi Tavastialla torstaina 16. toukokuuta. Liput yhdysvaltalaisen superkokoonpanon keikalle tulevat myyntiin Tikettiin maanantaina 14. tammikuuta. Tsekkaa myös keikkajuttu bändin Pariisin keikoilta joulukuun alusta.

Trey Spruancen ja niin ikään Mr. Bunglessa vaikuttaneiden Trevor Dunnin ja Danny Heifetzin vuonna 1995 perustama Secret Chiefs 3 on monimuotoista, kokeellista ja progressiivista instrumentaalimusiikkia esittävä kollektiivi. Yhtyeen johtohahmona toimii Spruance, joka muistetaan parhaiten yhtenä Mr. Bunglen perustajajäsenistä. Sittemmin arvostettu yhdysvaltalaismuusikko on soittanut esimerkiksi Faith No Moren riveissä ”King for a Day… Fool for a Lifetime” -aikakaudella sekä vaikuttanut monissa John Zornin projekteissa.

Vuosien saatossa Secret Chiefs 3 on julkaissut lukuisia albumeita, soittanut keikoillaan mitä erikoisempia lainakappaleita sekä seikkaillut niin surf rockin ja free jazzin kuin elektronisen musiikin ja death metalinkin parissa. Lähi-idän musiikkiperinne ja erilainen elokuvamusiikki ovat myös kuuluvassa osassa yhtyeen sointia. Seitsemästä eri kokoonpanosta koostuvassa kollektiivissa on vuosien varrella vaikuttanut kymmeniä artisteja muun muassa Melvinsin, Tomahawkin, Pearl Jamin ja Sunn O))):n miehistöistä. Myös Mike Patton on vieraillut usein yhtyeen keikoilla ja levyillä.

Ensimmäisellä Suomen Secret Chiefs 3 -keikalla lavalle nousevat Trey Spruancen lisäksi multi-instrumentalisti Matt Lebofsky, viulisti Timba Harris, basisti Toby Driver sekä rumpali Kenny Grohowski.

Illan avaa useaan otteeseen Secret Chiefs 3:n kanssa kiertänyt ranskalaisduo Fat32. Kaksikko soittaa rummuilla ja koskettimilla Lightning Boltin ja Squarepusherin välimaastoon sijoittuvaa proge-metal-punkia.

KEIKKA
To 16.5.2013 Helsinki, Tavastia

LIPUT:
Myyntiin ma 14.1.2013 klo 9.00
– 33 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
– 35 EUR ovelta