Mos Def saapuu ensimmäiselle omalle keikalleen Suomeen *KEIKKAPAIKKA VAIHTUNUT*

Hiphop-artisti Yasiin Bey eli Mos Def saapuu viimeinkin Helsinkiin. Aikaisemmin Suomessa ainoastaan viime kesän Pori Jazzeilla Robert Glasper Experimentin konsertissa vierailevana artistina esiintynyt yhdysvaltalaismuusikko nousee Kaapelitehtaan lavalle ensimmäiselle omalle Suomen keikalleen torstaina 1. maaliskuuta. Odotetun konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin torstaina 26. tammikuuta.

Mos Def, oikealta nimeltään Dante Terrell Smith, aloitti uransa 90-luvun alussa Urban Thermo Dynamics -yhtyeessä, mutta saavutti laajempaa huomiota perustettuaan ystävänsä Talib Kwelin kanssa Black Star -kokoonpanon. Kaksikon Rawkus-levymerkin kautta julkaistua ainoaa albumia ”Mos Def & Talib Kweli are Black Star” (1998) pidetään edelleen yhtenä 90-luvun hiphop-musiikin merkkiteoksista.

Black Starin jälkeen Mos Def siirtyi menestyksekkäälle soolouralle. Jo artistin ensimmäinen oma albumi, kultaa myynyt ”Black on Both Sides” (1999) oli valtaisa menestys. Sittemmin musiikissaan runsaasti soul-, funk- ja jazz-sampleja hyödyntävä artisti on myynyt maailmanlaajuisesti miljoonia levyjä. Mos Defin viimeisin albumi ”The Ecstatic” ilmestyi vuonna 2009. Arvostelu- ja myyntimenestys saavutti myös Grammy-ehdokkuuden vuoden parhaasta rap-levystä.

Tässä maistiainen tuolta edelliseltä levyltä.
[youtube WhWhqjjiiaQ]

Ansiokkaan uransa aikana Mos Def on työskennellyt kymmenien huippuartistien ja tuottajien kanssa. Jo ennen ensimmäistä soololevyään räppäri vieraili De La Soulin ”Stakes is High” -albumilla, ja viime vuosina Mos Def on tehnyt yhteistyötä muun muassa Q-Tipin, J. Dillan, Kanye Westin, Gorillazin, Madlipin ja The Neptunesin kanssa.

Mos Def on myös arvostettu näyttelijä, ja mies on tuttu lukuisista elokuvista, tv-sarjoista sekä teatteriesityksistä. Golden Globe- ja Emmy-ehdokkuuksiakin saaneen taiteilijan tunnetuimpia rooleja ovat toinen pääosa Michel Gondryn ohjaamassa ”Be Kind Rewind” -komediassa, väkevä näyttelijäsuoritus ”The Woodsman” -pedofiilikuvauksessa sekä työskentely Bruce Willisin vastaparina ”16 Blocks” -toimintatrillerissä. Tv-puolelta Mos Def muistetaan parhaiten Dexter-sarjasta sekä lukuisista vierailuistaan Dave Chappellen show:ssa.

Kaapelitehtaan konserttiin ei ole ikärajaa, mutta täysi-ikäisille on rajattu anniskelualue. Tapahtuman ovet avataan klo 19.

KEIKKA
To 1.3.2012 Helsinki, Nosturi
PÄIVITETTY 20.2.2012: Keikkapaikka vaihtui Kaapelitehtaalta Nosturiin

LIPUT (S/K-18)
Myyntiin to 26.1.2012 klo 9.00
35 EUR +toimituskulut
Ennakko: Tiketti

VIP-PAKETIT (K-18)
(sis. oma sisäänkäynti Kaapelitehtaalle, pääsy vip-alueelle, konserttijuliste)
55 EUR +toimituskulut
Ennakko: Tiketti


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.