Monsterit poppaavat jälleen Tampereella

Perinteikkään Monsters of Pop -indiemusiikkifestivaalin ohjelma on varmistunut lähes kokonaisuudessaan. Tämän vuoden tapahtumassa nähdään ja kuullaan esiintyjiä Suomen lisäksi seitsemästä eri maasta. Järjestyksessään seitsemäs Monsters of Pop järjestetään Tampereen Klubi- ja Telakka-ravintoloissa 20.-23.9.2012.

Vuoden 2012 Monsters of Popin ulkomaalaisista esiintyjistä tunnetuin on ranskalainen College (FRA), jonka kappale A Real Hero oli viime vuoden hittielokuva Driven epävirallinen tunnussävel. College-nimen takaa löytyy pariisilaismies nimeltä David Grellier, joka pyörittää vuonna 2007 perustamaansa arvostettua Valerie-levymerkkiä.

Festivaalin elektronista antia edustaa myös brittiläinen tuottaja-/dj-duo Punks Jump Up (UK). Kaksikko on oman materiaalinsa lisäksi kunnostautunut aktiivisena remixaajana tehden uusia versioita artisteille kuten Lykke Li ja Miike Snow. Kaksikon soundi on tällä hetkellä ajankohtaista popkoukuilla rikastettua diskon ja housen sekoitusta.

Tuoretta skandinaavista indierocksoundia Monsters of Popiin tuovat tanskalainen Thulebasen (DEN) ja norjalainen tyttönelikko Razika (NO). Festivaalin muita ulkomaisia esiintyjiä ovat Glasgowista Suomeen lentävä Holy Esque (SCO) sekä hyvinkin eksoottiset Kaakkois-Aasian vieraat The Trees And The Wild (Indonesia) ja Tenderfist (Malesia).

Kotimaisten yhtyeiden kohdalla Monsters of Pop keskittyy ajankohtaisiin ja tuoreisiin artisteihin. Festivaalin esiintyjistä Karri Koira, Kevin ja Satellite Stories julkaisevat tuoreet albuminsa juuri Monsters of Popin kynnyksellä. Muista kotimaisista esiintyjistä mainittakoon kansainvälistä uraa kovaa vauhtia tekevä French Films, kovassa nosteessa oleva suomalais-ranskalainen duo Eva & Manu ja yhden vuoden hienoimmista kotimaisista kitarapopalbumeista julkaissut Cats On Fire.

Festivaalin ohjelma täydentyy vielä muutamalla artistilla ja deejiillä sekä perinteeksi muodostuneella Elokuvateatteri Niagarassa järjestettävällä lauantaimatinealla.

Monsters of Popin Klubin keikkojen ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin 1.8.2012. Samalla myyntiin tulee rajoitettu erä neljän päivän festivaalipasseja. Festivaalipassin hinta on 45 euroa ja Klubin keikoille liput maksavat torstaina 21.9. 12 euroa ja lauantaina 22.9. 15 euroa. Kahden illan yhdistelmälippu Klubin keikoille maksaa 25 euroa. Telakan keikkojen ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina 13.8. ja niitä voi ostaa vain Telakalta. Telakan keikoille liput maksavat 6-10 euroa.