Michael Jackson – Xscape

Teksti: Pale Saarinen

Sony Music Entertainment

Viisi vuotta on vierähtänyt King of Popin, laulaja/lauluntekijä, säveltäjä, sovittaja, tuottaja, tanssija, koreografi Michael Jacksonin (1958-2009), äkillisestä poismenosta.

Tuotantokoneistot reagoivat välittömästi erilaisilla julkaisuilla ja eri painotteisilla kokoelmilla. Antonio “LA” Reidin tuottamaa ja Timbalandin avustamaa uutta Michael-postuumialbumia työstettiin pitkään ja hartaasti. Sen kuulee ja se kannatti. 8 kappaletta sisältävä “Escape” koostuu Jacksonin parin viimeisen vuoden takaisista studiosessioista.

Lead-laulu ja jylhät taustalaulut ovat suuressa merkityksessä. Michael Jackson laulaa tässäkin pieteetillä ja palavasti kuin uransa huippuvuosina. “Love Never Felt So Good” ja “Loving You” ovat kaikuja Jackson Five & Jacksons -vuosilta ja esimerkiksi “A Place With No Name” ja “Do You Know Where Your Children Are” kuin miltei groovea Thriller & Bad -julkaisujen suunnilta.

Xscapen äänikuvassa on ripaus eilistä, mutta enemmälti tätä päivää. Michael piti siitä, että hänen musiikkinsa on ajassa. Soundimaailma syvine konebassoineen, ohjelmointeineen ja samplauksineen ovat pro-meininkiä. Musaa on kompressoitu arkailematta.

Albumikokonaisuus kestää odotuksien paineet. Tätä alleviivaa erilaiset tanssibeat-henkiset biisit. Tärkeintä on kuitenkin loistava laulu mihin kaikki aina nojautui puhuttaessa Michael Jacksonin poptaiteesta.

4/5


Posted

in

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.