Meshuggah palaa huomenna Suomen klubeille, toivottavasti

Ruotsalainen matikkametallin suuruus Meshuggah on viime vuosina ollut erittäin epäonninen Suomen-kävijä. Järjestään kaikki klubikeikat peruuntuvat ja edellisestä sisätilavierailusta taitaakin olla jo kulunut 10 vuotta. Festareille bändi on sentään onnistunut muutaman kerran pääsemään tässä välissäkin.

Nyt alkaa näyttää pahasti siltä, että eri tahtilajien monipuolisesta käytöstä päästään nauttimaan myös Suomessa klubioloissa – toisaalta ehtiihän nuo keikat vielä perua, kun minirundi starttaa vasta huomenna. Kun edellisestä Meshuggahin todistamisesta on itselläkin kulunut jo lähes 10 vuotta – Provinssirockissa 2004 tuli bändi nähtyä/koettua – niin on aika matkata todistamaan tätä harvinaisuutta Nosturiin.

Nosturissa bändi nähdään tosin vasta lauantaina, joten raporttia seuraa vasta rundin jälkeen. Sitä ennen bändi nähdään huomenna Seinäjoen Rytmikorjaamolla ja perjantaina Tampereen Pakkahuoneella. Seinäjoelle ja Tampereelle on vielä lippuja Tiketissä jäljellä, joten kannattaa napata haltuun pikavauhtia, koska seuraavasta visiitistä ei todellakaan voi sanoa mitään varmaa.

Pistetäänpä tähän kuriositeettinä bändin erikoinen “leirituli-versio” biisistä Future Breed Machine. Tämä Destroy Erase Improve -levyn avausraidan uusi versio Futile Bread Machine löytyy Chaosphere [RELOADED] -levyn bonuksista. Nerokasta.

Lämppäreinä Suomessa nähdään studiokiireiden keskeltä yllättäen keikalle revitty Nicole, joten varmaankin uutta materiaalia on heiltäkin luvassa. Edellisestä levystä onkin ehtinyt vierästää jo nelisen vuotta.

Lisäksi mukana on espanjalainen thrash metal -nelikko Angelus Apatrida. En ainakaan muista koskaan aikaisemmin nähneeni/kuulleeni espanjalaista metallia, joten pääseepä korkkaamaan tuonkin maan tällä rintamalla. Angelus Apatrida valmistelee parhaillaan myös uudelleenjulkaisuja kahdesta ensimmäisestä albumistaan “Evil Unleashed” (2006) ja “Give ‘Em War” (2007). Levyt julkaistaan 2CD:n pakettina tulevana kesänä.

Perinteitä näyttää bändi kunnioittavan, mikäli on uskominen tätä viimeisintä videobiisiä.

KEIKAT
To 18.4.2013 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
Pe 19.4.2013 Tampere, Pakkahuone
La 20.4.2013 Helsinki, Nosturi