Maailman tylyin sludgeduo Jucifer kahdelle keikalle Suomeen

Yhdysvaltalainen sludge/stoner-duo Jucifer saapuu syksyllä kahden keikan vierailulle Suomessa. Intensiivisistä ja huumaavilla äänenvoimakkuuksilla soitetuista konserteistaan tunnettu kokoonpano esiintyy keskiviikkona 2. lokakuuta Jyväskylän Lutakossa ja seuraavana iltana Kuudennella Linjalla Helsingissä.

Raskasta sludgea, stoneria ja noiserockia The Melvinsin, Celtic Frostin ja The Jesus Lizardin hengessä soittava Jucifer koostuu kiertolaiselämää viettävästä pariskunnasta. Kitaristi-laulaja Gazelle Amber Valentine ja rumpali Edgar Livengood ovat vuonna 1993 käynnistyneellä urallaan hakeneet innoitusta myös black- ja thrash-metallista, ja kaksikon tavaramerkeiksi ovat muodostuneet kovaääniset keikat, joita yhtye soittaa valtaisan vahvistinpinon edessä.

Bändi veti oksat pois tyyppiset täysin improvisoidun keikan Roadburn festivaaleilla vuonna 2012. Itse odotin jännityksellä vuosia odottamaani keikkaa ja ennenkaikkea minkalaista setin bändi soittaisi. Yllätyksekseni yhtye veti täysin improna korvihuumaavan ja rujon keikan hurjan äänenpaineen saattelemena. Samankaltaista pieksemistä voi kurkistaa seuraavasta keikkavideosta:

Juciferin viimeisin pitkäsoitto on bändin oman Nomadic Fortress -levymerkin ja Relapsen yhteistyönä ilmestynyt kuutosalbumi ”Throned in Blood” (2010). Yhtyeen seuraava studioalbumi ilmestyy heinäkuun puolivälissä, ja lisäksi Jucifer-kaksikko valmistelee Slayer-rumpali Dave Lombardon kanssa vielä nimettömän sivuprojektinsa esikoisjulkaisua.

Lutakossa illan avaa jyväskyläläinen sludge-tulokas Wound. Helsingin keikan lämmittelijät ovat puolestaan Suomen viriilin noiserock-skenen kehutuimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Baxter Stockman sekä stoner/sludge-nelikko Woodrue.

KEIKAT:
Ke 2.10.2013 Jyväskylä, Lutakko +Wound
To 3.10.2013 Helsinki, Kuudes Linja +Baxter Stockman, Woodrue

LIPUT:
Myyntiin ma 20.5.2013 klo 9.00
Ke 2.10.2013 Jyväskylä, Lutakko: Alkaen 8/0 EUR, ennakko: Tiketti ja www.jelmu.net
To 3.10.2013 Helsinki, Kuudes Linja: Alkaen 10 EUR, ennakko: Tiketti

[spotify uri=”spotify:album:2xmRi9RW9jWEtWFwSEMEi7″]