M.A. Numminen soittaa kiellettyjä laulujaan Kulttuuritalolla

M. A. Numminen esittää harvinaisia kiellettyjä laulujaan konsertissa Helsingin Kulttuuritalossa syyskuussa. Nummista säestää tässä lauantaina 17. syyskuuta pidettävässä konsertissa Pedro Hietanen. Kielletyt laulut –konsertin liput maksavat alkaen 30,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Ticketmasterissa.

– Suomalainen yhteiskunta ja kulttuurielämä olivat 1960-luvulla varsin erilaisia kuin tänä päivänä, toteaa M. A. Numminen. – Kerronkin laulujeni juonnoissa tuon ajan Suomesta, jotta kuulijat saavat käsityksen, miksi nämä laulut olivat kiellettyjä.

M. A. Numminen teki ensilevynsä vuonna 1966, ja monet hänen lauluistaan joutuivat saman tien esityskieltoon Yleisradiossa. Mukana oli mm. Jyväskylän Kesässä suuren skandaalin aiheuttanut ”Mitä nuoren aviomiehen on syytä muistaa”, mutta myös ”Naiseni kanssa eduskuntatalon puistossa” oli soittokiellossa, koska se oli ohjelmaneuvoston mielestä “eduskunnan vastainen ja alkoholimyönteinen”.

Jopa Nummisen suoraan lakitekstistä kopioima “Laulu epäsiveellisten julkaisujen levittämisen ehkäisemisestä”, jossa määritellään, mikä on sopimatonta ja epäsiveellistä, oli radion soittokiellossa. Levyllä tämän kappaleen esittää Rauli Badding Somerjoki, ja Numminen on siinä vierailevana laulajana

M. A. Numminen aiheutti keväällä 1968 suuren skandaalin suositussa Jatkoaika-TV-ohjelmassa laulamalla Franz Schubertin kauniin “Serenadin”. Kun hän levytti sen ja muutaman muun Schubert-laulun, koko levy joutui esityskieltoon. Yhtälailla myös M. A. Nummisen underground-rock -kappaleet olivat liian kuumia sen ajan yhteiskunnallisessa tilanteessa, joten nekin kiellettiin.

Kielletyt laulut –konsertti Kulttuuritalossa, Helsingissä lauantaina 17.9. klo 19.00. Liput alkaen 30,50 euroa Ticketmasterissa.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.