Lutakon liekkeihin ensimmäiset kiinnitykset, puitteet pienenee tänä vuonna

Lutakko Liekeissä -festivaali järjestetään tänä vuonna 25. elokuuta. Ensimmäiset varmistuneet esiintyjät ovat Suomen suosituimpien punk-bändien joukkoon lukeutuvat Lama ja Pertti Kurikan Nimipäivät.

Vuosina 1977-1983 aktiivisesti toiminut Lama julkaisi urallaan muutaman singlen sekä yhden LP:n, jota pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaana suomalaisena punklevynä, myös maamme rajojen ulkopuolella. Lama palasi lavoille keväällä 2011 tehden muutaman keikan pituisen klubikiertueen. Kiertue pysähtyi muun muassa Lutakossa. Tälle vuodelle yhtye ei ole sopinut esiintymisiä Lutakko Liekeissä -festivaalin lisäksi.

Vuonna 2009 perustettu Pertti Kurikan Nimipäivät on tähän mennessä ehtinyt urallaan julkaista yhden oman vinyyli-EP:n ja toisen yhdessä Kakka-Hätä 77:n kanssa sekä yhden kasettisinglen. Kaikkien julkaisujen painokset on loppuunmyyty. Yhtyeestä kertova dokumenttielokuva ”Kovasikajuttu” saa ensi-iltansa helmikuun lopussa. Aiemmin yhtyeen musiikkia on kuultu muun muassa ”Vähän kunnioitusta” -elokuvassa. Viime vuonna Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyi Lutakko Liekeissä -festivaalin loppuunmyydyllä avajaisklubilla ravintola Mustassa Kynnyksessä. Nyt bändi nähdään
ensimmäistä kertaa Lutakossa.

Lutakko Liekeissä -festivaalin tulevaisuus on ollut epävarma Tanssisali Lutakon aluetta ympäröivien rakennustyömaiden vuoksi. Vuoden 2012 festivaali joudutaankin toteuttamaan aiempaa pienemmissä puitteissa ja samalla esiintymislavojen määrä vähenee kolmesta kahteen. Festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin keväällä, kun aluejärjestelyt ovat lopullisesti selvinneet ja koko ohjelma valmistunut. Ohjelma täydentyy sekä ulkomaisilla että kotimaisilla nimillä.

Lutakko Liekeissä 2011 on ehdolla huomenna 28.1. Helsingissä järjestettävässä Femma-gaalassa Live-Femman saajaksi. Samasta palkinnosta kilpailee myös muun muassa Lamassa soittava Rane Raitsikka, joka on lisäksi ehdolla Homma-Femma -kategoriassa. Pnuk-Femma-ehdokkaiden joukosta taas löytyy ”Pertti Kurikka linnan juhlissa”.

LUTAKKO LIEKEISSÄ 2012
La 25.8.2012 Tanssisali Lutakko ja Tanssisali Lutakon piha, Jyväskylä

Mitkä ovat sinun parhaat “Liekki”-kokemuksesi?