Loose sai siskon Kurviin

Helsingin Kurviin aukeaa 3.5.2013 uusi rockväen olohuone Bar Loosister. Hämeentielle sijoittuvan uuden ravintolan keskeinen ajatus on täyttää Fredrikinkadulla olleen ensimmäisen Bar Loosen jättämä tyhjiö. Luvassa on leppoisaa tunnelmaa, hyvää musiikkia, konstailematonta sapuskaa ja oluet tarjoillaan tietenkin vanhan liiton kahvatuopeista.

Bar Loosisterin sisustuksessa on käytetty tuttuja elementtejä: legendaarisia rock-kuvia, vinyylilevyjä sekä varastosta löytynyttä vanhaa tavaraa ensimmäisestä Bar Loosesta. Ravintolapäällikön Santtu Hämäläisen mukaan juuri jälkimmäinen seikka oli ratkaiseva tekijä baarin perustamiselle:

– Bar Loosen porukalla oli pitkään suuri ongelma: kun vanha ravintola vaihtoi paikkaa, baarin vanha jukeboksi jäi sijoitusongelmien vuoksi varastoon pölyttymään. Meidän piti löytää “Löysän” vanhalle jukeboksille uusi paikka, joten päätimme perustaa baarin sen ympärille.

Bar Loosister tulee muutenkin seuraamaan ensimmäisen Bar Loosen viitoittamaa tietä. Baarissa ei tulla näkemään livemusiikkia, vaan pelimerkit on sijoitettu tunnelmaan. Myös ravintolan sijainnin valinta oli harkittua:

– Koska nykyinen Bar Loose sijaitsee keskustassa, sisarravintolan sijoittuminen hyvien liikenneyhteyksien päähän Kallioon oli erittäin luonnollinen valinta. Haluamme, että ravintolaan on helppo tulla, mutta hyvän tunnelman vuoksi sieltä on vaikea lähteä pois, Hämäläinen lisää.

Esikuvastaan poiketen Bar Loosisterista saa syötävää puolestapäivästä iltakymmeneen. Keittiö tulee tarjoamaan asiakkaile konstailematonta ruokaa, reiluja annoksia ja makuja ympäri maailmaa – aina Hervannasta Pattayalle. Bar Loosister on avoinna joka päivä kello 12.00-02.00 ja myöhemmin kesällä ravintolan alakerrassa aukeaa myös tilaussauna 15 hengelle.