ID:Exorcist – Flatline
Kotkalainen ID:Exorcist aloittaa EP/pitkäsoitto-hybridinsä varsin repivällä kappaleella, joka onnistuu karistamaan kaiken kaiuttimen magneetteihin ja keloihin kertyneet pölyt taivaan tuuliin. Viha kumpuaa alavireisestä äijämetallista pitkälle, ja pitkään. Yhtye ei ole millään mittarilla mitattuna niitä kaikkein lyhytvihaisimpia, vaan kaunaa kannetaan tuomiopäivään asti. Jaakko Mäntymaa suoltaa Foodchain-kappaleella sellaisen tulituksen seassa ilmoille pahaenteisiä sanoituksiaan, etteivät edes saalista haeskelevat korppikotkat jaksa kovinkaan pitkään haaskan ympärillä kierrellä, vaan ne suuntaavat takaisin pesäänsä nuoleskelemaan tulituksessa tulleita haavojaan.
Soundit ovat kenties alaskaalaisinta ja vihaisinta, mitä olen kuullut kotimaisella metallikentällä käytettävän pitkiin, pitkiin aikoihin. Jollakin tavalla tässä yhdistyy Morbid Angelin synkkyys ja Unsanen raadollisuus. Kaikki tämä ainoastaan hyvässä mielessä, vaikka nuo edellä mainitut eivät omiin suosikkeihini millään muotoa kuulukaan. Tätä kuunnellessa pitää oman elämän olla edes jollakin asteella kunnossa tai muuten käy auttamatta heikosti. Bändin äänimaailma on niin musta ja tunkeilevan ahdistava, että oman itsetunnon tutkiskelu on koetuksella. Jos et omaa elämässäsi luxiakaan valoa, niin tee parhaasi välttyäksesi näiden veijareiden tuotoksilta. Muuten pudotus on sen verran kova ja korkea, ettei jälkipolville jää mitään kerrottavaa, näytettävästä puhumattakaan.
Vaikka äijämetallista pohjimmiltaan kysymys onkin, niin myös äkkiväärän derivaattailun tai dillingereilyn ystävät saavat jonkinasteista tyydytystä omille pikku perversioilleen. Varsinkin nimensä mukainen Darkzone auttaa kaikenlaisten koukkufantasioiden toteuttamisessa parhaalla mahdollisella tavalla. Yhtye ei ole kangistunut, vaan käyttää raatoa tylysti hyväkseen vielä kun se sattuu olemaan lämmin eikä kuolonkankeus ole kroppaa vallannut.
Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2006-05-05
Arvostelija : Jarno Leivo
Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.