Merging Flare – Hell To Pay
Omaperäisyyden puute tuntuu nykyisin olevan nuorten metallibändien yleisin ongelma, mutta aina välillä tulee vastaan kokoonpanoja, joiden materiaali jaksaa viehättää vaikutteiden ilmeisyydestä huolimatta. Kajaanista alun perin ponnistaneen Merging Flaren toinen demo on erittäin elinvoimainen ja tasapainoinen kokonaisuus, jonka parhaat hetket saavat muistamaan, miksi melodista heviä joskus ryhtyi kuuntelemaan.
Täydellä tahdilla laukkaava avausraita Faker on timantiksi hiottu kolmeminuuttinen veto, jolla yhtye esittelee parasta osaamistaan. Ilmavat leadit tarttuvat päähän saman tien, ja niin säkeistö, väliosa kuin kertosäekin on rakennettu siinä määrin erinomaisista melodioista, että minkään kohdan nostaminen muiden yläpuolelle olisi häväistys. Running Wildin tyylistä poljentoa ja kitarointia esittelevä In the Line of Fire ei ole kokonaisuutena aivan yhtä tehokas täsmäisku korvakäytävään, mutta Gamma Rayn materiaalista muistuttava laulusuoritus ja terävät leadit vakuuttavat. Keskieurooppalaiseen tapaan duurivoittoinen ja samalla ylväs kertosäe kohoaa hienosti uniakin korkeammalle, kuten huonoa itsetuntoa pönkittävissä sanoituksissa todetaan. Demon päättävä Killing Ground on astetta raskaampi jynkytys, joka tuo tunnelmaltaan mieleen Bruce Dickinsonin Chemical Wedding -pitkäsoiton. Raidalla kuullaan myös Rob Halford -henkistä kireämpää laulua Heavy Metal Perseessä ja Guardians of Mankindissa kunnostautuneen Matias Palmin puhtaan tulkinnan ohella. Miehen ääni on ottanut huomattavia harppauksia HMP:n ensimmäisten tuotosten suorituksista, ja sitä voi jo pitää jokseenkin tunnistettavana.
Merging Flaren yllä leijuu vahva Judas Priestin ja lukemattomien briteistä vaikutteita ottaneiden ryhmien tuoksu, mutta se ei haittaa pätkääkään tämän kymmenminuuttisen ilopillerin pursutessa kaiuttimista. Musiikkimarkkinoilla on ehdottomasti tilaa ryhmittymille, jotka saavat soittoonsa näin paljon energiaa sekä intoa ja jotka vielä toteuttavat sävellyksensä ammattitaitoisesti.
Arvosana : 4/5
Arvostelu julkaistu : 2005-07-07
Arvostelija : Antti Kavonen
Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.