Jesaiah – Et Tu, Hope
Mathcore, noisecore, jazzcore – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kaikki tiet johtavat kuitenkin samoille alkulähteillä. Perinteisestä rock-kaavasta poikkeavaa rytmittelyä, biisirakenteiden tarkoituksellista sekoittamista ja hardcoren puolelta tuttua aggressiivista menoa tarjoilee myös ruotsalainen Jesaiah.
Tämä tyylisuuntaus ei kovin isoa jalansijaa ole ainakaan täällä, metallin luvatuissa maissa, Euroopan pohjoisosissa toistaiseksi saanut. Yksittäisiä orkestereja kuitenkin on tasaisin väliajoin nostanut päätään ja yrittänyt päästä tuolle lähinnä amerikkalaisten bändien, etunenässä The Dillinger Escape Plan ja Converge, kulkemalle tielle. Toistaiseksi nuo yrityksen pohjolassa ovat toki jääneet melko alkutekijöihin. Jonkinlaista yleistä mielenkiinnon lisääntymistä on kuitenkin havaittavissa myös tämän tyylisen musiikin suhteen, usea genren edustaja on mm. vieraillut Suomessa viimeisen parin vuoden aikana.
Et Tu, Hope on Jesaiahin debyyttialbumi ja saatekirjettä lainaten voi todeta bändistä löytyvän paljon potentiaalia. Levy on pääosin sitä totaalista kaahausta, josta ei alkuun meinaa saada minkäänlaista otetta. Muutama kuuntelukerta lisää alkaa nostamaan esiin kuitenkin pieniä juttuja, jotka rikkovat levyn kaavamaisuutta. Bändi mm. käyttää death metalin puolelta tuttuja murinoita jonkin verran rikkomaan tuota paikoitellen hieman liian monotonista ”huutoa”, ”post-rockailu”-osilla puolestaan rikotaan levyn massiivista vyörytystä.
Mistään mestariteoksesta ei voida puhua, sen verran genren maneereja kopioidaan, ettei tätä millään voi sanoa kovin omaperäiseksi. Energiataso ja vauhdin tunne säilyvät kuitenkin läpi koko levyn, onneksi levy on pituudeltaan vain reilut puoli tuntia, joten kyllästymisentunnetta ei ehdi tulla. Kyseisen tyylisuunnan faneille Jesaiah on ehdottomasti tutustumisen arvoinen orkesteri.
Arvosana : 3/5
Arvostelu julkaistu : 2009-11-09
Arvostelija : Tero Kallio
Nämä tekstit ovat ajalta ennen nykyaikaa (noin niinkuin sivustoteknisessä mielessä), arkistomateriaalia siis. Tuorein arvio on julkaistu 12.12.2011 ja vanhin 5.2.2001. Yhteensä arkistosta löytyy 10190 levyarviota.