Lapko: ΓΟΛΕ – omaehtoista rakkautta

Fullsteam records, 2012

All you need is ice cream, flowers and pussy” laulaa Ville Malja tiivistäen täydellisen kesän yhteen virkkeeseen. Kyseinen Friends are Flowers kesäveisu on koukuttavinta Lapkoa tähän päivään mennessä, joskaan kaupallista hittimateriaalia on turha edelleenkään odottaa. Lapkon musiikki luo mielleyhtymiä outoihin suuntiin ja niin nytkin: Rubik ja Lapko ovat omalaatuisuudessaan ja mutkikkuudessaan samankaltaisia. Lapkon cohonesien kokoluokka ei vain yksinkertaisesti pysty ensiksi mainitun hissuttelevaan linjaan.

Lapkon uusin on edeltäjänsä A New Bohemian tavoin tehty Yhdysvalloissa tuottaja D. James Goodwinin hellässä huomassa. Tämä näkyy jatkumona tyylissä: ΓΟΛΕ (lue: LOVE) on rosoista, äkäistä ja täyttä. Sävellykset komppaavat linjaa ollen näennäisen suorasukaista, mutta teknisesti mutkikasta mättöä. Lopputulos on yhtyeen kovaäänisin tuotos, josta on A New Bohemian löysäilyt korjattu pois. Ainoastaan päätösraita Love is Sick and Wrong tarjoaa vaihtelua levyn nopeaan tempoon. Hiljalleen rakentuva eepos kasvaa loppujen lopuksi Lapkon uran huikeimmaksi sävellykseksi. Sääliksi käy sitä ihmistä, joka edelleen ohittaa Lapkon sinä 2000-luvun alun suomalaisena Placebona.

Lapko ei ole koskaan ollut siloteltua musiikkia. Lapko on äkkiväärää ja outoa. Sävellystyön kehittyessä levy levyltä, Lapko on ohjannut tyylinsä entistä parempiin uomiin. ΓΟΛΕ:n kohdalla kehitys on huipussaan: tämä on aidosti omaehtoista rokkia, jota kuunnellessa ei tarvitse antaa myönnytyksiä mihinkään suuntaan.

[youtube CJbrrgsS1V4]


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.