Kun maailmanloppu tulee, mikä on viimeinen kappale joka soi? Kerro oma suosikkisi!

Vääjäämättä lähestyvä maailmanloppu on saanut ihmiset sekaisin. Venäjällä kaupoista on loppunut suola ja maailmanloppua pääsee maksua vastaan viettämään Stalinin vanhaan bunkkeriin (mihinkähän meinaavat pääsymaksurahat käyttää?). Luonnonkatastrofien ja hysterian keskellä itsenikaltaista paatunutta musiikkifania arvelluttaa kuitenkin vain yksi kysymys: kun maailmanloppu on vain hetken päässä, minkä biisin pistän soimaan? Omat ehdotukset ovat tervetulleita kommenttiosioon!

Viimeisen biisin dilemma on itselleni varsin hankala. Maailmanlopunpäivän soundtrack olisi näin yleisesti ajatellen mukava kasata, mutta viimeisen kappaleen päättäminen tuntuu mahdottomalta. Hyviä vaihtoehtoja riittää kyllä. Godspeed You! Black Emperorilta voisi nostaa lähes minkä biisin vain, mutta sekin menee hieman ohi aiheesta. Yhtyeen musiikki tuntuu kuvaavan paljolti maailmanlopun jälkeistä aikaa. Siis sitä, kun yksi parrakas ukko ja lapsi etsivät itselleen purkkihernekeittoa rauniokaupungissa. GY!BE jää soittamatta myös siksi, että maailmanloppufiilikset ovat musiikissa läsnä jo itsessään. Samaan sarjaan menee Swans ynnä muut samanmoiset. Hyvän maailmanlopun tuhlausta soittaa jotain niin itsestäänselvää!

Toinen mahdollisuus olisi bilettää itsensä tyhjyyteen. Tanssilattia, joku korkeaoktaaninen musiikkigenre ja vapaavalintainen päihde käteen. Maailmanloppu bilettäen olisi ainakin iloinen tapa päättää päivänsä ja juhlistaa sitä kaikkea mitä elämällään on saanut aikaiseksi. Tanssilattian viimeisiä hetkiä varten hyvä valinta olisi vaikkapa Receptor:

[youtube 3i4VmyZKhic]

Entä jos ei biletytä? Reivaaminen maailmanloppuun on muutenkin aika banaalia touhua. Fiksumpaa olisi kerätä rakkaimpansa kasaan ja etsiä henkistä lohtua heistä ja elämänsä tärkeimmistä kappaleista. Tähän soveltuvasta kappaleesta pitäisi löytyä jotain sentimentaalista ja koskettavaa, niin musiikillisesti kuin lyyrisestikin. Lauluntekijöitä ja indie-ihmeitä löytyy tähän pilvin pimein, joten jätetään hipsterit väittelemään, mikä olisi se täydellinen ratkaisu, ja todetaan, että Radioheadin Street Spirit tai Reckoner olisivat oivia valintoja. Toisaalta tässäkin vastaan tulee ristiriitaisia fiiliksiä: en minä halua angstata ja vollottaa maailman viimeisiä hetkiä.

Isommassa mittakaavassa mietittynä yökkimisreaktioita aiheuttaa se fakta, että suurin osa suomalaiskodeista pyörittäisivät kuitenkin Yötä. Tämän vastapainoksi on räväytettävä jotain ihan muuta: Miten olisi keskisormien näyttäminen maailmanlopulle kunnon trollauksella?

[youtube kxopViU98Xo]


Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.