Korjaamo avaa yhteisöllisen vintin

Tammikuun lopussa Kulttuuritehdas Korjaamolla avataan uusi ja tunnelmallinen olohuone, Korjaamon vintti. Korjaamon vaunuhallin yläkerrassa sijaitseva vintti täyttyy pian monipuolisella musiikilla ja puheohjelmalla: luvassa on muun muassa jazzia, rytmimusiikkia, laulaja-lauluntekijöitä, klezmeriä ja juonnettuja musiikki-iltamia ja keskustelusarjoja. Kullakin viikonpäivällä on oma profiilinsa.

Vintin ohjelmistossa panostetaan käsin poimittuihin helmiin sekä yleisön toiveiden kuuntelemiseen. Ohjelmistoa suunnitellaan yhä enemmän vuorovaikutuksessa Korjaamon kävijöiden kanssa muun muassa sosiaalisen median avulla.

Vintin ovet avautuvat perjantaina 27. tammikuuta, jolloin tunnelmaa nostattaa saksofonisti Timo Lassy orkestereineen. Ilta on ensimmäinen jazzille ja soulille omistettu Souls-klubi. Perjantai-iltojen Souls-klubeilla esiintyvät kevään aikana muun muassa Dalindéo (17.2.) sekä Nieminen ja Litmanen yhdessä Jonna Tervomaan kanssa (9.3.). Souls-klubin vakiovieras on big band -musiikkia soittava Kuullos Orchestra, jonka ensimmäisellä keikalla vierailee solistina trumpetisti Verneri Pohjola (24.2.).

Lauantai-illat täyttyvät ajankohtaisista artisteista. Rap snacks -illoissa on suulasta sykettä eli kotimaista räppiä ja hiphoppia. Keväällä Rap snacksissa esiintyvät muun muassa suomiräpin nouseva tähti Gracias (25.2.) ja Pyhimys & Medium (24.3.).

Torstain juonnetut iltamat käynnistää pitkän linjan musiikkimies Jukka Orma, joka vetää vintillä OrmaCo Voodoo? -klubia. Illan esiintyjän kanssa keskustellaan kaikenlaisista aiheista maan ja taivaan välillä. Ensimmäisenä Orman iltamissa vierailee Pedro Hietanen (16.2.). Ismo & Ishmail –klubeilla Ismo Alanko kohtaa valotaiteilija Ishmail Sandstroemin ja näyttelijä Reino Nordinin (3.–4.2.). Kerran kuussa lämmitellään eturivin klezmer-muusikoiden kanssa, kun vintin lavalle nousee Freilach mit Kneidlach -yhtye.

Joka keskiviikko laulaja-lauluntekijät esiintyvät akustisella Folks-klubilla. Folksissa keikkailevat keväällä muun muassa Edith Piafin kappaleita tulkitseva Tia Cohen (8.2.), pitkän uran tehnyt Maritta Kuula (29.2.) ja Joensuu 1685 -yhtyeessä vaikuttanut Mikko Joensuu (22.2.).

Tiistait ovat keskusteluiltoja. Helmikuussa käynnistyy Korjaamon tuottama uusi kuukausittainen keskustelusarja. Kussakin keskustelussa kolme eri alojen edustajaa taiteesta teknologiaan ja liiketoiminnasta tieteeseen pohtivat, miten uusia asioita tehdään ja mitä ne meille merkitsevät työssä ja vapaa-aikana. Iltojen juontajina ovat Tuomas Enbuske ja Raoul Grünstein.

CrimeTalks-illoissa suomalaiset jännityskirjailijat lukevat otteita kirjoistaan ja kertovat, miten murhamysteerit ja muut tarinat ovat syntyneet. Ensimmäisenä vieraana on kirjailija Matti Rönkä (31.1.), häntä haastattelee CrimeTime-kustantamon Jouni Tervo.

Vintin ohjelmistoa kokoavat Korjaamon tuottajat, jotka poimivat kaupungin parhaat menot vintille katsottavaksi ja koettavaksi.

”Usein parhaat jutut syntyvät yleisön ideoista ja yhdessä jaetusta innostuksesta. Haluamme tehdä vintin ohjelmistoa yhdessä yleisömme kanssa ja olla korvat auki, mitä kaupungissa tapahtuu juuri nyt”, kertoo tuottaja Lani Nordlund.

”Aiomme kysyä yleisön ajatuksia muun muassa Korjaamon Facebook-sivulla ja paikan päällä. Myös jäsenyhteisömme eli korjaamolaisten mielipiteet ovat meille tärkeitä”, Nordlund sanoo.