Kokeellisen rockin legendan The Residentsin 40v-juhlakiertue saapuu Suomeen

Maailman tunnetuimpiin kokeellisen rock-musiikin nimiin lukeutuvan The Residentsin juhlakiertue ”Wonder of Weird – The 40th Anniversary Tour” saapuu ensi keväänä Suomeen. Uransa aikana satoja levyjä julkaissut yhdysvaltalaisbändi esiintyy Tavastialla maanantaina 6. toukokuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin keskiviikkona 9. tammikuuta.

San Franciscossa 1960-luvun lopulla perustettu The Residents tunnetaan vinksahtaneen omalaatuisesta soundistaan jossa surrealistinen taiderock kohtaa elektronisen musiikin, post-punkin, progen ja kokeellisen teatterin. Frank Zappan ja Captain Beefheartin tavoin varhaisen kokeellisen rockmusiikin keskeisiin nimiin kuuluvan yhtyeen konsertit ovat tyypillisesti musiikkia, teatteria ja multimediaa yhdisteleviä performansseja. Bändin jäsenet esiintyvät salanimillä sekä pukeutuvat frakkeihin, silinterihattuihin ja bändin logona tunnettuihin silmämunanaamareihin. The Residents on myös toiminut merkittävänä vaikuttajana muun muassa Devon, Talking Headsin, Flamin Lipsin ja Animal Collectiven kaltaisille yhtyeille.

Tämä Ultimate Box Set -mainos luonnollisesti myös on hieman erikoinen. Box Set on muuten jääkaapin kokoinen ja hintaa on vaivaiset 100 000$ + toimituskulut.

Nyt käynnissä oleva 40-vuotiskiertue juhlistaa The Residentsin ensimmäistä levytystä, vuoden 1972 ”The Santa Dog” -ep:tä. Sittemmin bändi on julkaissut yli 60 albumia sekä valtaisa määrä singlejä, lyhytelokuvia, taideteoksia ja harvinaisuuskokoelmia. Juhlavuoden kunniaksi The Residentsiltä ilmestyi rajoitettu erä 100.000 dollaria maksavia erikoisjulkaisuja, jotka sisältävät muun muassa bändin kaikki levytykset alkuperäispainoksina jääkaappiin pakattuina. Tavastian konsertti on yhtyeen ensiesiintyminen Suomessa.

KEIKKA
Ma 6.5.2013 Helsinki, Tavastia

LIPUT:
Myyntiin ke 9.1.2013 klo 9.00
– 32 EUR + toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
– 34 EUR ovelta