Kokeellisen elektronisen musiikin legenda Nurse With Wound saapuu Suomeen [PERUTTU]

EDIT 20.5:
Nurse With Woundin toukokuulle kaavailtu konsertti Helsingin Savoy-teatterissa on peruuntunut. Koska uutta konserttipäivää ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan luvassa, voi jo ostetut liput palauttaa Lippupalveluun.

Kokeellisen elektronisen musiikin ja surrealismin mestari Steven Stapleton eli Nurse With Wound saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Lähes 35 vuoden uran tehnyt arvostettu brittiartisti konsertoi Helsingissä Savoy-teatterissa sunnuntaina 20. toukokuuta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Lippupalveluun maanantaina 20. helmikuuta.

Vuonna 1978 triona perustettu, mutta viimeiset 30 vuotta Steven Stapletonin sooloprojektina toimineelta Nurse With Woundilta on pitkän ja ansiokkaan uran aikana ilmestynyt lähes 100 levytystä. Yhtyettä pidetään Throbbing Gristlen ja Coilin ohella yhtenä industrial-musiikin pioneereista ja kehittäjistä. Lisäksi Stapletonin tuotannossa on vuosien varrella kuultu kaikuja niin avantgarde-musiikista ja synkästä folkista kuin ambientistakin.

Edelleenkin usean albumin vuosivauhdilla uutta materiaalia tuottava artisti on soolomateriaalinsa lisäksi julkaissut yhteislevyjä esimerkiksi Stereolabin, Jim O’Rourken, Sunn O))):n, Current 93:n ja Faustin kanssa. Nurse With Woundin viimeisin julkaisu on viime vuoden lopulla ilmestynyt ”Rupture”.

Nurse With Wound toimi yli 20 vuotta Steven Stapletonin studioprojektina, mutta vuonna 2006 artisti palasi pitkän tauon jälkeen lavoille esiintyen muun muassa Thurston Mooren kuratoimilla ATP-festivaaleilla. Tulevan Suomen konsertin ohella Nurse With Wound nähdään lähikuukausien aikana esimerkiksi yhteiskeikalla Sunn O))):n kanssa. Helsingissä Stapletonin kanssa lavalle nousevat Andrew Liles, Colin Potter ja Matt Woldron.

[youtube huuVYxr6CJs]

Muusikon uransa lisäksi Steven Stapleton tunnetaan myös Babs Santini -taitelijanimellä toimivana palkittuna kuvataiteilijana ja graafisena suunnittelijana.

KEIKKA
Su 20.5.2012 Helsinki, Savoy-teatteri

LIPUT
Myyntiin ma 20.2.2012 klo 9.00
35 EUR +toimituskulut
Ennakko: Lippupalvelu


Posted

in

, , ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.