Killjoys-katras Hartwall Areenalla

Kuvat: Nelly Tatti
Kuvat: Nelly Tatti

My Chemical Romance, Hartwall Areena. 20.3.2011

Nelisen vuotta sitten viimeksi hysteriaa Helsingissä lietsonnut jenkkiläinen alternativepoppoo My Chemical Romance julkaisi kauan odotetun neljännen albuminsa Danger Days: The True Lives of The Fabulous Killjoysin viime vuoden loppupuolella, ja levyä seurannut maailmankiertue ulottui nyt taas Suomeenkin. Itse olen päässyt levyn biisejä todistamaan livenä jo muutamanan otteeseen Briteissä, ja odotinkin mielenkiinnolla miten suomalaisyleisö ottaa uudistuneen bändin vastaan.

Alkuun pakko heti mainita, että keikkapaikan valinta meni kyllä tällä kertaa pahasti pieleen. Hartwall areena oli hetki ennen keikan alkua vielä puolityhjä, eikä siinä oikein voinut kuin ihmetellä, että kenen idea oli bookata MCR Suomessa näin isolle lavalle.
Tämä masentava näky ei onneksi kuitenkaan bändiä tuntunut liiemmin haittaavan . Keikka rykäistiin heti kunnolla käyntiin Na Na Na -hitillä, mitä seurasi vanha suosikki Thank You For The Venom.  Illan settilista olikin aika tasavertainen sekoitus niin uusia kuin vanhojakin biisejä, jopa bändin ensimmäiseltä, vuonna 2002 ulos tulleelta levyltä kuultiin Vampires Will Never Hurt You -sinkku.

Danger Days on konseptialbumi, joka vie kuulijansa aavikoille vuoteen 2019. Mustat paraatit ja kuolemateemat on jätetty menneisyyteen ja korvattu aimo annoksella värejä, tanssittavia biisejä ja punaisia hiuksia. Tämän idean ympärille olisi mielestäni voinut rakentaa vähän näyttävämmätkin lavarakennelmat, tällä kertaa bändi kun luotti lähes yksinomaan valoihin. Mainitut valot näyttivät kyllä harvinaisen hyviltä, mutta jotenkin areenakeikalla kaipaisi lavalle muutakin. Tämä vahvistaa mielipidettäni siitä, että keikkapaikka oli väärä, MCR toimii huomattavasti paremmin pienemmillä lavoilla. Tosifanien jorailua eivät nämä pikkujutut kuitenkaan haitanneet, kentällä tanssittiin kuin viimeistä päivää.

Laulaja Gerard Waylla karismaa riittää, ja miehen ääni tuntuu vain paranevan ajan myötä. Cancer-biisin akustinen veto kuulosti tällä kertaa mielestäni harvinaisen hyvältä. Uuden levyn biisit toimivat mielestäni parhaiten nimenomaan livenä, ja illan kohokohtia olivatkin mielestäni uusi sinkku, tanssibiisi Planetary (GO!) ja Planetaryn totaalinen vastakohta, nyrkit kentällä heilumaan saanut DESTROYA.

img_7358-copy

Kaiken kaikkiaan ilta oli oikein onnistunut ja kaikesta huolimatta keikka oli parempi, kuin bändin taannoinen loppuunmyyty veto Lontoon Wembley areenalla. Toivotaan kuitenkin että seuraava mahdollinen Suomen keikka saataisiin vähän pienemmälle lavalle.

Settilista:

1. Na Na Na img_7178-copy
2. Thank You For The Venom
3. Planetary (GO!)
4. Hang ‘Em High
5. SING
6. Vampire Money
7. Mama
8. The Only Hope For Me Is You
9. House Of Wolves
10. Summertime
11. I’m Not Okay (I Promise)
12. Famous Last Words
13. DESTROYA
14. Welcome To The Black Parade
15. Teenagers
16. Helena
17. Cancer

Encore:
18. Vampires Will Never Hurt You
19. The Kids From Yesterday


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.